InstagramLiveRecensies

Joost @ Vooruit: Joost houdt van België, en die liefde is wederzijds

© CPU – Toon Miermans

Joost Klein is op korte tijd uitgegroeid tot een waar fenomeen. De Nederlander die zijn carrière begon als YouTuber, is nu ook helemaal doorgebroken als rapper. Afgelopen zomer stond hij op de Main Stage van Pukkelpop en deze zomer mag hij zijn kunstjes gaan showen op het hoofdpodium van Rock Werchter. Onze albino boy is on fire. Gisterenavond kwam hij als een waar cultfiguur zijn liefde voor België prediken in een uitverkochte Vooruit, zijn eerste van twee trouwens. De liefde van Joost Klein voor ons Belgenland is groot. Gisteren bewees het publiek dat die liefde ook geheel wederzijds is. Wat een feest.

Wanneer de eerste noot van Joost’s intro door de boxen knalde, gingen vrijwel alle gsm’s de lucht in. De gemiddelde leeftijd in de zaal zal ergens rond de 18 gelegen hebben. Uiteraard moeten ook al die Instagramvolgertjes op de hoogte gehouden worden. Joost opende zijn set met “Ome Robert”. Een binnenkomer van formaat. We liegen niet wanneer we zeggen dat iedereen in de zaal de teksten luidkeels meeschreeuwde. Dat werd een beetje de rode draad doorheen de set. Elk nummer, elke lijn werd zorgvuldig meegebruld. Joost heeft duidelijk een trouwe fanbase die zijn muziek door en door kent.

© CPU – Toon Miermans

Wie vooraan in de zaal stond, zal ook vanaf seconde één nat in het zweet hebben gestaan. Joost is een energiebom en een pure chaoot. Dat horen we in zijn muziek en zien we aan zijn hoofd. “Meeuw”, “Glaassie Water” en “Buurman” zorgden stuk voor stuk voor moshpits die makkelijk de helft van de zaal innamen. Hier en daar liep het dan ook fout. “Joost Klein 2” moest in het midden even stilgelegd worden omdat vooraan iemand onwel werd. ‘Wees lief voor elkaar’ had hij erover te zeggen, waarna hij wat flesjes water uitdeelde en weer door ramde.

Hoewel Joost deze show op zijn eentje naar het hoogste niveau tilde, was er ook tijd voor wat gasten. Op “Bus Gemist” en “Agoeie” mocht voormalig huisgenoot en longtime friend van Joost, Daan Koens het podium mee onveilig maken. Tijdens “Voorhoede” kreeg Brunzyn dan weer de kans om even mee te genieten van het spektakel dat Joost creëerde. Joost’s crew is overduidelijk heel belangrijk voor hem. Al zijn aanwezige vrienden kregen doorheen de show een welverdiende shout-out.

© CPU – Toon Miermans

“Scandinavian Boy”, het nummer waarmee Joost in Nederland een gouden plaat behaalde, was een van de weinige rustpunten in zijn set. Al moet dat natuurlijk wel met een korrel zout genomen worden. Ook hier gingen alle handjes in de lucht en werd er veelvuldig meegesprongen op de beat. Het valt op hoeveel hits Joost in zijn korte, maar krachtige carrière al bij elkaar sprokkelde. Hij loste track na track die makkelijk de kaap van de één miljoen streams oversteeg online. Joost is er dan ook nog eens in geslaagd om die online fame om te zetten in twee uitverkochte shows in de Vooruit.

1983 is een merk geworden, waar veel jonge fans deel van willen uitmaken. Joost Klein is een rebel, hij heeft schijt aan alles en deed gewoon zijn goesting. Zoals aan de hele Vooruit vragen om een schoen in de lucht te steken tijdens “Domme Patta”. En ja hoor, de zweet-en biergeur die in de Vooruit hing, veranderde even en werd zowaar nog slechter, maar voor Joost deden de fans duidelijk alles. Eindigen deden we met een Marco Borsato freestyle, en een knalharde remix van Abba’s “The Winner Takes It All”. Gisterenavond was Joost overduidelijk de winnaar, hij had iedereen mee van begin tot eind, well done en tot op Werchter.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

© CPU – Toon Miermans

Setlist:

Intro
Ome Robert
Albino
Meeuw
Bus Gemist
Agoeie
Like to move it
Door de kerk
Joost Klein 2
Domme Patta
Buurman
Voorhoede
Herman van Veen
Glaassie Water
Scandinavian boy

Summervibes 2019
Marco Borsato Freestyle
Winner Takes It All (outro)

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Wachtmuziek"

De echt gigantische hype rond Joost Klein lijkt de afgelopen maanden een beetje te zijn gaan liggen, maar dat betekent niet dat…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Kunstencentrum Vooruit (Balzaal): Safe space voor elke emotie

In de Gentse Vooruit is het deze week Nederland(s) boven. Woensdag stond MEROL in een bomvolle Concertzaal en gisteren was Froukje aan…
InstagramLiveRecensies

MEROL @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Muziek voor dansende binnen- en buitenbeentjes

Wie het afgelopen najaar De Slimste Mens Ter Wereld op zijn beeldbuis had, is maar al te bekend met Merel Baldé. Als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.