LiveRecensies

Automatic @ Het Depot: Strak maar eentonig

© Talulah Brown

Het Amerikaanse post-punk trio Automatic was in het land. Ze zijn bezig aan een tour doorheen Europa met hun album Signal. Gisteren speelden ze een show in het Depot. Izzy Glaudine, Lola Dompé en Halle Saxon Gaines brengen experimentelere synthpunk zonder gitaren, maar met een strakke bas. De drie dames zitten onder contract bij Stones Throw, een Amerikaans platenlabel van vooral hiphoppers, maar dus ook Automatic. In de zomer, op 14 juni staan de dames op Best Kept Secret Festival in Nederland, maar eerst dus gisterenavond in het Depot.

We kregen bijna de Belgische driekleur te zien. Drumster Lola Dompè volledig in het zwart, toetseniste Izzy Glaudini volledig in het rood, maar spijtig genoeg bassiste Halle Saxon Gaines niet in het geel, maar in het rood. We waren close. Maar Blijkbaar lag België de dames wel, of toch het bier. ‘We like stella’, wel we do too maar zo gemakkelijk is het niet om ons rond je vinger te winden.

Hun set was een constante mix van drie elementen. Eén: upbeat drums, die live gespeeld werden aan een constant tempo, waarvoor respect aan Lola. Twee: een strakke simpele baslijn. En drie: een synthesizer die daar overheen zweefde. Leuke combinatie, maar na een tijdje werd het redelijk eentonig. Dit maakten ze af en toe goed door een echte catchy baslijn zoals op “Strange Conversations”, of hier en daar wat zang, maar vaak klonk het ook gewoon te hard hetzelfde, of kon hun stem, zelfs in drievoud niet helemaal overtuigen.

Het was mede door het tempo van de nummers, en de strakheid van de drums en bas allemaal wel dansbaar, maar er zat te weinig variatie in om ons te kunnen bekoren. Tempowissels in de nummers waren er weinig tot amper. Signal is dan ook een plaat in een vast bepaalde stijl waar niet echt van afgeweken werd. In een liveshow kan je het dan niet enkel van zo’n plaat hebben.

“Mind Your Own Business” was een uitzondering op de regel, dit nummer komt dan ook niet van het album. Hier klonken de dames stoer, en kwam de badass in hun wat meer naar boven.  Ook “Signal Space” klonk wat diverser omdat er zoals de titel al doet vermoeden, space geluidjes in voorkwamen die het wat mysterieuzer deden klinken, meer van die trucjes en effectjes graag.

Al bij al geen slechte manier om het weekend in te duiken, maar om ons te overtuigen hadden ze wat meer materiaal moeten meebrengen (het optreden duurde hooguit een dik half uur). Misschien een volgende keer, met wat meer materiaal op zak.

Setist:

Highway
I Love You Fine
Electrocution
Champagne
Damage
Strange Conversations
Humanoid
Mind Your Own Business
Signal
Calling It
Suicide In Texas

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildlife - "Rare Air"

Dat ze in Australië beter dan elders weten hoe je smooth psychedelische muziek maakt, bewijst het grootse arsenaal aan bands in dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuws single SOHN - "Hard Liquor"

De Britse/Weense muzikant/producer SOHN brengt volgende week een nieuw album uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Rennen verschijnt op 13 januari en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOHN - "Signal"

Twee jaar na zijn indrukwekkend debuut ‘Tremors’ heeft Christopher Taylor, beter bekend als SOHN een nieuw album klaar. ‘Signal’ is daar het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.