Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “People, I’ve been sad”

Christine And The Queens leerde je wellicht kennen in 2014 dankzij haar hit “Christine“. De Franse elektropop sloeg aan in eigen land en België. Debuutalbum Charleur Humain deed het niet slecht en stond vol met dansbare nummers, maar ook enkele mooie ballades wisten het album te sieren. Christine (of Héloïse Létissier zoals ze in het echt heet) zong toen nog voornamelijk in het Frans, maar Engelse teksten doken hier en daar ook al op. In 2018 kregen we een tweede album te horen. Chris kreeg een Franstalige en Engelstalige versie, maar dat was niet het enige grote verschil. Ook de sound van de androgyne zangeres was aardig veranderd. De G-funk sloeg ook aan en zo nam het succes van de zangeres nog wat meer toe. Chris(tine And The Queens) tourde bijna twee jaar met dat album en passeerde onder andere in Vorst Nationaal.

Enkele maanden na het einde van de tournee komt er dus al nieuwe muziek van de Franse. “People, I’ve been sad” mag dan wel een Engelstalige titel hebben, er wordt ook in het Frans gezongen. Het nummer heeft de herkenbare Chris(tine And The Queens) sound, maar klinkt toch een beetje anders. Het lied krijgt een subtiele Oosterse invloed en de mannelijke backing vocal is zeker en vast een meerwaarde. Het nummer is vrij traag en bevat heel wat emotie, maar toch voelt het niet aan als een klassieke ballade. “People, I’ve been sad” mag dan niet zo een blitse terugkomst zijn als “Damn, Dis-Moi“, maar is zeker en vast niet slecht.

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

5 februari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief