Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Incubus – “Our Love”

Incubus voorstellen is eigenlijk bijna hetzelfde als zeggen dat de auto een recente uitvinding is. Deze heren gaan al mee sinds de dieren kunnen praten, en laat dat zo ongeveer gelijk staan met begin jaren 90. Dat is ondertussen al dertig (!!!) jaar en dat alleen verdient een of andere award. Ook de groepssamenstelling is bijna altijd dezelfde gebleven. De muziek heeft wel wat wijzigingen ondergaan en voor sommige fans was dat reden voldoende om deze groep uit het oog te verliezen.

Incubus begon als funk-metal-rap (en nog vele invloeden) band en klonk de eerste albums vrij strak en hard. Na A Crow Left Of The Murderer ging het iets rustiger aan en waren de eerdere invloeden eerder beperkt. Ze legden zich toe op alternatieve rock en de gashendel werd iets minder vaak opengedraaid. “Our Love” is een goed nummer dat wel wat tijd vraagt van de fans. Zeker geen rustig en zacht nummer, maar ook niet de muziek van twintig jaar geleden. Halverwege zit er een leuke bridge in en op het einde wordt even ouderwets alles heerlijk losgelaten.

Incubus breit verder op wat ze goed kunnen, en dat is hun eigen ding doen. Ze trekken zich weinig aan van andere meningen en laten horen dat ze deze muziek graag brengen. Over de toekomst is weinig geweten, maar eind juni doen ze een paar festivals in Europa aan. We denken wel dat er binnenkort meer nieuws komt over het nieuwe album.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 2): Sommigen hadden een pitstop nodig, anderen vlamden richting finish

Na een goede start stond de zon weer klaar om ons te ontvangen op de Nürburgring. Waar dag één van Rock Am…
LiveRecensies

Oracle Sisters @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Terug naar de jaren '70

Oracle Sisters is een muziekgroep die oorspronkelijk uit Parijs komt en bestaat uit twee jeugdvrienden, Lewis Lazar en Christopher Willatt, samen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.