Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single Mirek Coutigny – “Positive Loops”


Pianist en producer Mirek Coutigny kent de ingrediënten van het succesrecept akoestisch-elektronische muziek op zijn duimpje en bewees al dat hij zijn gerechten op minimalistische manier perfect weet af te kruiden. Een kruidenmix die vleugjes van Nils Frahm, Jóhann Jóhannsson en Max Richter bevat. Nadat hij in 2018 zijn debuut Revisions #1 uitbracht, is het nu reikhalzend uitkijken naar zijn nieuwe plaat The Further We Ventured.

“Positive Loops” is daar een voorsmaakje van en zowel de muziek als de bijhorende videoclip vormen loops waarin piano, viool, elektronica en visuals elkaar afwisselen en versterken in hun eenvoud. Het klinkt als een langgerekte golf die als een filmische soundscape openklapt op een imaginaire golfbreker die alles doet samenvallen als een organisch geheel. Vijf minuten van uw tijd ‘well spent’ in een ander universum.

The Further We Ventured komt uit op 13 februari. Mirek Coutigny speelt vier releaseshows om die worp te vieren. Data en meer informatie vind je op zijn website.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 januari 2020

About Author

Julie Heyvaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief