Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ghostpoet – “Concrete Pony”

Wanneer we een artiest voorstellen, plakken we er vaak een label op. ‘Popster’, ‘jazzmuzikant’, ‘rocker’… Ghostpoet werd vaak aangekondigd als hiphop- of triphopartiest, wat leidde tot frustraties. De zanger postte op Twitter: ‘Ik maak geen hiphop,’ waarop iemand hem de vraag stelde welke soort muziek hij dan wél maakt. De Brit antwoordde hierop dat hij een artiest is die graag experimenteert met geluiden en van gitaren houdt. Volgens hem is het meer dan oké om niet alles te weten en gewoon mee te gaan in wat er komt. De genreloze artiest heeft al vier albums op zijn naam staan, waarvan de laatste al dateert van 2017. In 2016 was Ghostpoet te horen op “Come Near Me” van Massive Attack, de B-kant van “The Spoils” van Massive Attack en Hope Sandovall. 

Wie “Concrete Pony” te horen krijgt, snapt zeker en vast waarom Ghostpoet door Massive Attack gevraagd werd om samen te werken aan een nummer. Doordat de tekst niet heel duidelijk te verstaan is, krijgt het nummer iets mysterieus en valt de catchy ‘oh yeah, oh yeah’ nog meer op. De subtiele backing vocals zijn een leuk extraatje in dit gelaagde nummer. De niet al te luide bas en rustige, repetitieve drum gaan als rode draad door het vier minuten durende nummer. “Concrete Pony” is dus vrij lang en kent geen opbouw naar een einde en ook de overgang tussen strofes en refreinen gebeurt vrij gladjes. “Concrete Pony” gaat gewoon rechtdoor zonder wendingen, maar toch gaat het verre van vervelen.

Op 1 mei verschijnt een nieuw album van Ghostpoet.

Facebook / Instagram / Website

Voor meer nieuwe muziek, check onze Spotify!

29 januari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief