Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deeper – “This Heat”

Soms duurt het even voor je de aandacht krijgt die je verdient, en daar kan Deeper een liedje van meezingen. Het drietal uit Chicago ontstond in 2014 en ontwikkelde hun sound in de daaropvolgende jaren in een aantal leegstaande lofts, studios en appartementen ergens in Chicago. Na een handvol singles bracht de postpunkband in 2018 hun eerste album Deeper uit en bouwde daar regionaal een naam mee op. Sinds kort mag de groep echter ook van een doorbraak in de rest van de VS en Europa rekenen. In oktober speelden ze de Kinky Star in Gent al plat en volgende maand tourt de band nog eens door Europa als het voorprogramma van Twin Peaks. Op 27 maart brengen ze hun tweede album Auto-Pain uit, waarop ook hun nieuwste nummer “The Heat” zal staan.

“This Heat” gaat over de winterdepressie in Chicago en de euforie die erbij hoort wanneer de eerste warme dagen er weer aan zitten te komen. De groep klinkt op het nummer scherp en weet een mooie spanningsboog op te bouwen. De opname van “This Heat” is lekker DIY gehouden, waardoor het geheel heel organisch overkomt. Ook fijn is hoe de band het thema van “This Heat” muzikaal uitwerkte: in het begin komt “This Heat” nog redelijk koud over, om dan naar het einde toe helemaal open te bloeien zoals de zomer dat ook doet. Ferm werk uit Chicago dat ons al doet verlangen naar meer!

Op maandag 10 februari kan je Deeper aan het werk zien in het voorprogramma van Twin Peaks in de Club van de Ancienne Belgique.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 3): Koning gitaar eist zijn troon op

Na een uitstekende maar fysiek uitputtende derde festival dag, opende Sonic City nog wat vroeger de deuren. Hoewel curatoren Charlotte Adigéry &…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2023 komt met curator Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en maakt eerste namen bekend

Zoals elk jaar het geval, verzamelt het kruim van de muziekwereld zich ergens halverwege november in Kortrijk. Sonic City wist in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deeper - "Sub"

  In België is Deeper nog niet bepaald een grote naam, maar binnen de indiescene van Chicago zijn ze stilaan wel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.