Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meute – “Slip”

Hoe laat je mensen die techno maar niets vinden toch luisteren naar het genre? Je geeft ze een portie Meute. De Duitse Techno Marching Band maakt covers van bekende technonummers. Zo hebben ze nu – na “Rushing Back” en “Panda” – “Slip” uitgebracht. Dit is origineel het werk van Deadmau5. Er is ook nog een album gepland dit jaar. Puls vuren ze binnen een kleine maand op ons af.

Met een dikke zeven minuten is dit weer een van de langere werken die de mannen hebben gecoverd. Ondanks dat er geen enkel spoor van een zanger is, missen we dit geenszins. Meute weet hoe het zijn publiek aan het dansen kan houden, zelfs als de lengte van een nummer niet volgens de conventionele regels werkt. Dat is volledig te danken aan de hoeveelheid instrumenten. Met elf kan je altijd een harmonie maken, waardoor je sowieso afwisseling hebt. Zo zijn er ook meerdere drummers, die elk hun eigen percussie spelen en zo de nummers extra details geven.

Er is wel iets dat we missen: een echte volwaardige drop. Je kent hun cover van “You and Me” misschien wel; die heeft een heel erg goede drop, waardoor je naar iets uitkijkt. In “Slip” is dat jammer genoeg niet zo. Hier blijven we zitten met een afwisseling tussen luid en zacht en tussen veel en weinig instrumenten. Is dat puur door hun keuze van nummers die ze willen omtoveren? Waarschijnlijk, maar een stuk dat leunt tegen het genre met een drop heeft wel meer potentieel om vaak gedraaid te worden.

Of we nog meer drops kunnen krijgen op de volgende plaat, is nog afwachten – al zal de groep er gegarandeerd een enorm goede bundeling covers van maken. We hopen op nog veel spektakel, want in maart staan ze ook nog eens in een uitverkochte AB en in de zomer op Rock Werchter.

Website / Facebook / Twitter / Instagram 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indira Paganotto & Nina Kraviz - "white horse"

Indira Paganotto is een van de opkomende talenten in de technowereld, al twijfelen we of we haar zo nog wel kunnen noemen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte & Enrico Sangiuliano - "Reflection"

Wie in België techno zegt, zegt Charlotte de Witte. De Gentse dj en producer groeide op enkele jaren tijd uit tot ons…
InstagramLiveRecensies

dEUS @ Ancienne Belgique (AB): God op aarde

Na twee try-outs en een exclusieve showcase bij BXL Central legt dEUS de lat terug hoog. How To Replace It liet elf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.