Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damso – “Œveillé”

© CPU – Bert Savels

Damso is voor het grootse gros van de Franstalige jeugd een begrip en met meer dan anderhalf miljoen maandelijkse luisteraars behoort Damso zelfs tot de succesvolste Belgische artiesten van het moment. In Vlaanderen kennen de meesten hem waarschijnlijk enkel nog in verband met de ophef rondom het WK-nummer en zijn ‘seksistische’ songteksten. Het afgelopen jaar was hij nog een van de headliners van Dour en liet toen al enkel nieuwe nummers horen. De verwachtingen voor zijn aankomende nieuwe plaat zijn hoog, ondanks een eerder matige nieuwe single “Œveillé”

“Œveillé” begint nochtans veelbelovend met een spannende intro, maar de opbouw van Damso lijkt op niet veel uit te draaien. Van de beatchanges krijgen we het ook niet echt warm en die geven het nummer vooral onnodige chaos. Waar “Œveillé” dan weer wel mee kan scoren, is de ongeëvenaarde flow van Damso en vooral ook de woordenstroom die geen einde lijkt te hebben. We hebben het gevoel dat “Œveillé” meer een introductie naar een nieuw muzikaal hoofdstuk van Damso is dan een volwaardige single. We hadden iets meer verwacht van Damso, zeker na een redelijk lange radiostilte.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1289 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Louane – “Donne-moi ton cœur”

Anne Peichert verwierf in Frankrijk de nodige bekendheid na een halvefinaleplaats in The Voice in 2013, een jaartje later viel zowat geheel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kalash ft. Damso - "JTC"

Franse hiphop, het is wel een dingetje in Brussel en Wallonië. Een van de bekendste en populairste is met stip landgenoot Damso….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.