Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cleo Sol – “Butterfly”

De Londense Cleo Sol met Servische, Spaanse en Jamaïcaanse roots werd geboren in een divers etnisch-cultureel en muzikaal gezin. Haar ouders ontmoetten elkaar in een jazzband en al snel wordt Cleo de zangeres binnen het gezin. Deze jazzinvloeden kregen we reeds te horen op de topnummers “Why Don’t You”, “Try and Try” en “Sweet Blue”. Stuk voor stuk volle nummers dankzij een resem aan instrumenten en tedere, soulvolle vocals die voor een warm geheel zorgen. Met haar nieuwe single “Butterfly” brengt Cleo Sol echter iets nieuws.

Aan soul opnieuw geen gebrek met “Butterfly”, maar deze keer houdt Cleo Sol het simpel met niet meer dan haar breekbare vocals en een ruwe akoestische gitaar. Met de songtekst lijkt ze zichzelf een warme knuffel te geven met troostende en bemoedigende woorden die mooi tot hun recht komen dankzij de gitaar die zich niet al te sterk manifesteert.

Op “Butterfly” komt duidelijk naar voren dat Cleo met haar muziek geen onzichtbaar publiek probeert te bekoren. Ze lijkt het voornamelijk voor zichzelf te doen en dat werkt overtuigend en heeft iets zeer innemend. Momenteel heeft Cleo Sol nog geen concerten gepland in 2020 en dit is mogelijk een teken dat ze aan nieuw materiaal werkt. Wie weet maakt “Butterfly” wel deel uit van een nieuwe ep?

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 januari 2020

About Author

Laora Mastari


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief