Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single HMLTD – “Blank Slate”

Op 7 februari brengt HMLTD hun eerste album West of Eden uit en dat wordt op basis van hetgeen we al weten door de geloste singles, een knotsgekke plaat. Het vijftal uit London was lange tijd een grote hype in hun thuisland en tekenden al redelijk snel een platencontract bij Universal. Helaas bleek deze stap niet de beste te zijn geweest voor de band, want met de vele restricties en verwachtingen voelden ze zich artistiek onder druk gezet. Ondertussen staat de groep weer op eigen benen en zijn ze helemaal klaar om de verloren harten opnieuw terug te winnen. Met “Blank Slate” kregen we een zesde en wellicht laatste nummer voor de release van het album.

Het is geen verrassing dat HMLTD op “Blank Slate” alweer anders klinkt dan op hun voorgaande single. De band heeft zich opnieuw laten beïnvloeden door heel wat genres en heeft dat vervolgens weer kunnen gieten in een verfrissend en unieke sound. Het contrast tussen de strofes en het refrein van “Blank Slate” is redelijk groot en net dat zorgt voor een iets andere luisterbeurt. Vooral het theatrale en charismatische van frontzanger Henry Chrisholm is soms zo over de top, dat het weer binnen het plaatje past. Na zes nummers weten we eigenlijk nog steeds niet echt waar HMLTD op 7 februari mee zal afkomen, maar het zal alleszins een spektakel te worden.

Op dinsdag 25 februari komt HMLTD hun knotsgekke show in de Rotonde (Botanique) in Brussel neerzetten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 januari 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief