Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HMLTD – “Why?”

HMLTD proberen te omschrijven in één woord is haast onmogelijk, maar ‘avant-garde’ dekt de lading al goed. De groep uit Londen heeft een heel nieuwe adem gevonden nadat ze van hun majordeal verlost waren en dat was al te merken op hun comeback “The West Is Dead”. Het vijftal rond Henry Chrisholm zoekt steeds weer de uitersten op en verbindt zich ook verder niet aan een vast genre. Op 7 februari brengt het gezelschap eindelijk hun eerste album West of Eden uit, een album waar we nu al reikhalzend naar uitkijken. Nu losten ze alvast nog eens een nieuwe smaakmaker en deze toont nog maar eens hoe divers en veelzijdig HMLTD is.

Wat zijn we al benieuwd naar West of Eden, want deze keer neemt HMLTD ons op “Why?” mee op een reis door de Aziatische wereld. Het begin is zeer mysterieus en zeer abstract gehouden; een lijn die ze doorheen het hele nummer verder trekken. “Why?” bouwt steeds meer op en krijgt zelfs even een kitscherig randje dat helemaal over the top gaat. Storen doet dat niet, want HMLTD zoekt steeds vaker de grenzen van het mogelijke op en kijkt verder dan hun neus lang is. Bij het nummer hoort overigens een uiterst geslaagde videoclip, die wel op een typisch Aziatische animécartoon lijkt. Sterk werk van HMLTD, die steeds opnieuw met een verrassend compleet verhaal en concept komen.

Op dinsdag 25 februari komt HMLTD hun knotsgekke show in de Rotonde (Botanique) in Brussel neerzetten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Why”

Hamburg mag dan niet de grootste muziekgeschiedenis hebben, het lijkt een goeie broedplaats te zijn voor opkomend talent zoals BROCKHOFF. Ze verhuisde…
AlbumsRecensies

Fisher Ice - Detachment (★★★½): De doos van Fisher

2020 was een rotjaar en we zullen het geweten hebben. Iedereen ging er anders mee om en voor de Antwerpse Robbe Hollanders…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WHY feat. Lisa Grillo - "LARRY"

Eerst dachten we dat WHY niet meer was dan een feature van Fisher Ice, maar niets is minder waar. De vierentwintigjarige Antwerps-Congolese…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.