Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single CocoRosie – “Aloha Friday”

Het is een tijdje stil geweest rond het Amerikaanse duo CocoRosie. In 2015 verscheen het laatste album, Heartache City. Vijf jaar later is er gelukkig goed nieuws, want in maart komt er dan eindelijk een nieuw album dat de titel Put The Shine On kreeg. Vorig jaar kregen we met “Lamb And The Wolf” en “Smash My Head” al twee voorproefjes waarmee het duo duidelijk maakt dat ze in die jaren niet vergeten zijn hoe ze muziek moeten maken. “Aloha Friday” is de derde en waarschijnlijk laatste teaser naar die nieuwe plaat.

Dat het duo met ongebruikelijke sounds werkt, is niks nieuws. Ditmaal doet de intro denken aan een kapot juwelenkistje waarin een ballerina nog een laatste pirouette probeert te maken. Al snel komen daar vocalen boven die we uit duizend zouden herkennen. Het nummer werd op Hawaii geschreven en dat is met de overvloed aan melancholie niet meteen de locatie die je zou verwachten. Anderzijds zouden het de zussen Cassidy niet zijn als ze iets op de meest conventionele manier zouden aanpakken. Toch is “Aloha Friday” geen vernieuwend nummer, het is toegankelijker dan de vorige twee singles en voor de fans een echt cadeau dat perfect past in het rijtje met oudere nummers als “Lemonade”, “Beautiful Boyz” en “Tears For Animals”.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

23 januari 2020

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief