Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fake Indians – “Cheyenne”

In dagen van fake news is het soms moeilijk om je niet te mispakken aan geveinsde en verdraaide nieuwsfeiten verpakt in glimmende, zilveren woorden, terwijl het bij nader inzien gewoon een hoopje verwaarloosbaar, vervuilend zilverpapier blijkt. Om dus geen tevergeefse verwachtingen te creëren, benadrukken we alvast met stip dat Fake Indians inderdaad een bende valse indianen is. Het zijn namelijk muzikanten uit Antwerpen, die daarenboven niet eens in de verste verte iets weghebben van indianen. Hun eigenzinnige rooksignalen bestaan uit noiserock en gelukkig kunnen we dat zeker smaken. Op 29 februari blaast Fake Indians daarmee zelfs de pest nieuw leven in, om vrolijke gemoederen open te rijten met hun scheurende en slepende debuutplaat The Pest. 

Leadsingle “Cheyenne” laat het al jeuken voor de rest van The Pest. Alles klinkt heerlijk ruw en de Antwerpenaren blijven trouw aan het stereotype van hun provincie door een zekere (in dit geval positieve en overtuigende) arrogantie te laten doorsijpelen. Er komen niet te veel gevoeligheden bij kijken en je hoort dat iedere muzikant zijn partij met volle overtuiging verzorgt. “Cheyenne” drijft goed vooruit en omringt ons met vuile instrumenten, die tegelijk ook een vleugje aanstekelijkheid kennen en voor de balans in het nummer zorgen. Dat alles samen levert een single op die we met plezier een indrukwekkend aantal decibels verhogen in volume.

Het is duidelijk: laat The Pest maar komen! De plaat, hé. Op vrijdag 13 maart kan je de releaseshow bijwonen in Het Bos in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief