Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leif Erikson – “Question Time”

Leif Erikson laat zich langzaam tot ontplooiing komen. De muziek is even laidback als hun carrière, en dat hoeft niet per se een slechte zaak te zijn. In 2017 verscheen namelijk al de debuutplaat van de groep uit Londen, maar een echte doorbraak zat er helaas niet in. De groep ging dus op zoek naar een andere manier om hun muziek aantrekkelijk te maken. Vorig jaar was er al een ep, en ook dit jaar komt er weer eentje aan. Question Time heet die, en de titeltrack daarvan kan je nu al horen.

De sound van de band blijft groeien, waardoor er tegenwoordig alleen maar wondermooie nummers gelost worden. De muziek doet wat denken aan The War On Drugs en Kurt Vile, maar dan met een iets meer Britse invloed. Zo horen we er bijvoorbeeld ook The Maccabees in. Het sfeertje bevindt zich voornamelijk binnen de americana, al wordt er ook wel kritiek gegeven, zoals op de klimaatontkenners. Muzikaal is het dus allesbehalve een punknummer, de kritiek komt op een heel zachte en doordachte manier binnen. Eentje voor eens lekker bij weg te zakken, deze “Question Time”.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

20 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief