Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez – “No Sweat”

De naam Jessie Reyez doet misschien niet meteen een belletje rinkelen als artiest, maar wereldhits als “One Kiss” van Calvin Harris en Dua Lipa of “Promises” van diezelfde Schotse dj en Sam Smith klinken ongetwijfeld bekend in de oren. Wat hebben die twee nu met elkaar te maken? De Canadese zangeres had op beide nummers een vinger in de pap. Toch is het niet alleen de songwriting die Jessie zo populair maakt, want met meer dan 13 miljoen Spotify-luisteraars per maand is er ook op gebied van haar solo-carrière iets op til. De jongedame had een paar jaar geleden al een hitje te pakken met “Figures“, maar dit jaar zou – mede dankzij de release haar debuutplaat – misschien wel eens het jaar van de doorbraak kunnen worden voor Jessie.

Haar nieuwste single “No Sweat” zal naar alle waarschijnlijkheid niet op die debuutplaat staan, maar is wel een leuke binnenkomer. Oorspronkelijk werden er samples van het nummer gebruikt in een Amerikaanse reclamecampagne, maar Jessie heeft er een volwaardig nummer van gemaakt. Nu ja, volwaardig… “No Sweat” duurt slechts een kleine twee minuten, maar grijpt je wel meteen bij de keel. De zwoele afrobeats laten de temperatuur instant stijgen en wanneer het refrein losbarst, staat er geen houden meer op de Canadese. De simpele lyrics zorgen ervoor dat die refreinen zich instant in je gehoorkanaal nestelen en niet meteen van plan zijn om dat te verlaten. “No Sweat” is dankzij het hoge tempo toch een vreemde eend in de bijt in de discografie van Reyez, die normaal gezien iets tussen jazz, r&b en pop maakt. Het bewijst echter wel dat de jongedame van alle markten thuis is.

Jessies langverwachte debuutplaat Before Love Came To Kill Us verschijnt op 27 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jessie Reyez – BEFORE LOVE CAME TO KILL US (★★★★): Colombiaanse roots in een persoonlijk, emotioneel jasje

Met de karaktertrekken van Amy Winehouse en rauwe stem bekoort Jessie Reyez, de achtentwingtigjarige Canadese zangeres en songwriter met Colombiaanse roots, haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez - "Ankles"

Al enkele jaren werkt Jessie Reyez aan haar doorbraak en in 2017 leek het dan eindelijk zover te zijn dankzij haar verrukkelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez - “LOVE IN THE DARK”

Het zijn drukke tijden voor Jessie Reyez. Als songwriter van wereldhits zoals “One Kiss” werd ze al een vast begrip in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.