Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez – “No Sweat”

De naam Jessie Reyez doet misschien niet meteen een belletje rinkelen als artiest, maar wereldhits als “One Kiss” van Calvin Harris en Dua Lipa of “Promises” van diezelfde Schotse dj en Sam Smith klinken ongetwijfeld bekend in de oren. Wat hebben die twee nu met elkaar te maken? De Canadese zangeres had op beide nummers een vinger in de pap. Toch is het niet alleen de songwriting die Jessie zo populair maakt, want met meer dan 13 miljoen Spotify-luisteraars per maand is er ook op gebied van haar solo-carrière iets op til. De jongedame had een paar jaar geleden al een hitje te pakken met “Figures“, maar dit jaar zou – mede dankzij de release haar debuutplaat – misschien wel eens het jaar van de doorbraak kunnen worden voor Jessie.

Haar nieuwste single “No Sweat” zal naar alle waarschijnlijkheid niet op die debuutplaat staan, maar is wel een leuke binnenkomer. Oorspronkelijk werden er samples van het nummer gebruikt in een Amerikaanse reclamecampagne, maar Jessie heeft er een volwaardig nummer van gemaakt. Nu ja, volwaardig… “No Sweat” duurt slechts een kleine twee minuten, maar grijpt je wel meteen bij de keel. De zwoele afrobeats laten de temperatuur instant stijgen en wanneer het refrein losbarst, staat er geen houden meer op de Canadese. De simpele lyrics zorgen ervoor dat die refreinen zich instant in je gehoorkanaal nestelen en niet meteen van plan zijn om dat te verlaten. “No Sweat” is dankzij het hoge tempo toch een vreemde eend in de bijt in de discografie van Reyez, die normaal gezien iets tussen jazz, r&b en pop maakt. Het bewijst echter wel dat de jongedame van alle markten thuis is.

Jessies langverwachte debuutplaat Before Love Came To Kill Us verschijnt op 27 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez - "Jeans" (feat. Miguel)

Jessie Reyez is zo een van die artiesten waar je niet anders kan dan van houden. De Canadese zangeres weet ons altijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…
LiveRecensies

Jessie Reyez @ Trix: Levenslessen van een zuivere stem

Wat hebben Eminem, Sam Smith en Lewis Capaldi met elkaar gemeenschappelijk? Ze zijn alle drie fan van de Canadese zangeres Jessie Reyez…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.