Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Petrie – “New Year”

DIY-popmuziek is helemaal up and coming dankzij het succes van Billie Eilish en binnenkort misschien ook Petrie. Het tweetal uit London heeft het afgelopen jaar een aantal fijne eigenwijze popnummers uitgebracht en konden al een aardige fanbase opbouwen. Het duo maakt niet alleen hun muziek, maar staat daarnaast ook nog eens in voor de videoclip van hun nummers. In november mocht de groep Electric Guest begeleiden op diens Europese tour en bijgevolg ook hun Belgisch debuut vieren in Trix te Antwerpen. Dat Petrie het potentieel heeft om binnenkort zelf grote zalen uit te verkopen, bewijzen ze ons met het zeemzoete nummer “New Year”.

Aan popclichés veegt Petrie maar al te graag zijn voeten waardoor ze een eigenzinnige catchy toer inslaan. Desondanks klinkt de muziek van Petrie heel toegankelijk en blijft het plakken, zo dus ook “New Year”. Beginnen doet het nummer nog heel geleidelijk, maar langzaam aan krijgt het nummer meer gelaagdheid en diepgang in de sound. Het refrein is een oorworm van jewelste, maar ook de strofes blijven hangen dankzij de knappe zangprestatie. Het gitaartje zorgt in de achtergrond voor leuke accentjes, die het geheel mooi afwerken. “New Year” is een nieuwe knaller van Petrie, die we de komende dagen op repeat zullen zetten.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

19 januari 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief