Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy – “De Hel Niet Gezien”

© CPU – Joost Van Hoey

Fleddy blijft maar nieuwe singles pompen. Dat naar aanleiding van Sabbath Fleddy Sabbath, de nieuwste plaat die midden maart uitkomt. Nu is er single nummer drie, “De Hel Niet Gezien”. Die is anders dan normale tracks van de mannen.

“De Hel Niet Gezien” is iets wat we niet gewend zijn van de Belgische metalgigant. We horen constant zware gitaren en het onderwerp is ook niet min. Fleddy is dood en ziet, zoals in een film, de wereld na zijn dood. De frontman gaat dus verder als geest en ziet de reactie van zijn dierbaren op zijn overlijden. Het is niet kritisch op een deel van de maatschappij, wat we in alle andere nummers wel hadden. Hierdoor is de sound ook allemaal veel serieuzer. Zo heb je de eerder vernoemde zware gitaren en gebruikt de drummer zijn zwaarste toms en een lage snare drum.

Als eerste indruk is dit dus niet wat we gehoopt hadden van de mannen, tot we gingen kijken op hun Facebookpagina. “De Hel Niet Gezien”  is opgedragen aan de mensen die ze in anderhalf jaar tijd kwijt zijn geraakt. Ze zouden – naar eigen zeggen – spijt hebben moesten ze dit niet uitbrengen. Dat laat zien dat ze ook maar mensen zijn en verdienen dus super veel respect. Dat maakt de boodschap van de song des te mooier, al mag het muzikaal toch iets spannender.

Gelukkige lieten ze ook weten om na dit nummer weer volledig de maatschappij gaan bekritiseren. Zo moeten o.a Nederlanders, Belgen, de metalpolitie en mensen met Chinese tekens als tattoo er nog aan geloven. Fleddy Melculy zal ook van maart tot mei op tour zijn in België en Nederland.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

19 januari 2020

About Author

Bono Marting


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief