Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suicide Silence – “Feel Alive”

Suicide Silence is al sinds 2002 een vaste waarde in de metalwereld. In 2007 bracht de Californische band zijn eerste album uit, The Cleansing, wat hen meteen erg succesvol maakte. De twee opeenvolgende albums konden eveneens op veel bijval rekenen. In 2012 sloeg echter het noodlot toe, toen Mitch Lucker stierf in een motorcrash. Vijf jaar later volgde het eponieme Suicide Silence, dat naast nieuwe zanger Hernan “Eddie” Hermida ook een nieuwe sound met zich meebracht: de inmiddels vertrouwde deathcore die de band bracht, werd ingeruild voor iets dat meer naar nu-metal ging neigen. Dit viel echter niet enorm in de smaak bij fans van het eerste uur. De vraag was dan ook of de groep haar stijlwijziging zou voortzetten, of terug zou keren naar haar roots.

Vorig jaar werd het nieuwe album Become the Hunter aangekondigd. Nieuwe single “Feel Alive”, intussen de derde, lijkt aan te geven dat de kritiek van de fans aanhoord werd; met deze single bewijst Suicide Silence dat ze het zeker nog niet afgeleerd zijn! Het nummer start met een krachtige riff en beukende drums, waarop Eddie met zijn ijzersterke vocals laat zien waarom hij de taak van Mitch op zich mocht nemen. Het is een erg intensieve song, die steeds krachtig blijft doorgaan met hier en daar wat melodische trekjes. In het midden van het nummer worden we getrakteerd op een sterke breakdown met daaropvolgend een kleine solo die nog plaats maakt voor een outro die het nummer een even hard einde geeft als het begin.

Dit is de Suicide Silence die we al een tijdje niet meer gehoord hebben! We kijken al uit naar het volledige album, dat uitkomt op 14 februari 2020.

WebsiteFacebookTwitterInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lionheart @ Trix (Zaal): Blaffende honden bijten niet

De West Coast is misschien wel een van de fijnste plekken om de winter door te brengen. Niet als je het aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single For I Am King - "Execution"

Als we terugkijken op de beste Nederlandse metalplaten van afgelopen jaar, dan staat Crown van For I Am King ergens bovenaan. De groep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle A Part Of The Problem - "Drown"

A Part Of The Problem is misschien wel een van onze favoriete Nederlandse ontdekkingen van het jaar. We kwamen de jonge honden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.