Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Orla Gartland – “Heavy”

In februari komt Orla Gartland met haar vierde ep, en daar kijken wij alvast reikhalzend naar uit. Het compacte Why Am I Like This? vormde in 2019 onze introductie tot de verslavende indiepop van de roodharige Ierse: soms springerig, dan weer intiem en subtiel, maar altijd meeslepend en recht uit het hart. “Heavy”—inmiddels de derde single van Freckle Season—gaat eerder die laatste richting uit, en doet dat met verve.

“Heavy” is een breakupsong pur sang, de muzikale versie van een enorm gemis. De subtiele backdrop van piano en strijkers (in een arrangement van genregenoot dodie) past perfect bij de diep emotionele tekst waar iedereen zich wel in kan herkennen. Veel hoop biedt het nummer niet, maar dat is ook niet nodig; soms is het leven gewoon zwaar, maar als je er zo’n mooie, breekbare song uit kan halen is dat het misschien wel waard.

Freckle Season verschijnt op 21 februari.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 januari 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief