Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Oh Yeah!”

© CPU – Ymke Dirikx

Nog een drietal weken wachten en dan verschijnt Father Of All…, het dertiende album van Green Day. De groep uit Californië is een van de meest iconische punkrockbands ter wereld en verkocht in hun bijna vijfendertig jaar bestaan meer dan 85 miljoen albums. Deze zomer trekt de band samen op pad met Fall Out Boy en Weezer in het kader van de Hella Mega Tour en houden ze op woensdag 17 juni ook halt in een nu al uitverkocht Sportpaleis. Op de twee eerste singles van Father Of All… hoorden we ze iets robuuster en ruwer te werk gaan, wat op “Oh Yeah!” helaas minder het geval is.

Op “Oh Yeah!” pakt Green Day het deze keer helemaal anders aan. De snedige punkelementen blijven haast helemaal achterwege en we horen de band zelfs wat experimenteren met elektronische klanken. Ook wat gospelinvloeden vinden hun weg in de bridge van “Oh Yeah”, iets wat de band beter achterwege had kunnen laten. Het nummer ontbreekt aan kracht, energie, snedige gitaren en het jeugdige enthousiasme van Billie Joe Armstrong. Een teleurstellend nummer van Green Day.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "Pollyanna"

Green Day, Fall Out Boy en Weezer die samen op tour gaan: in 2020 was het even wereldnieuws. Ondertussen zijn we een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - Van Weezer (★★★★): Het lange wachten waard

Het heeft even geduurd alvorens Weezer hun naar Van Halen knipogend album Van Weezer op de wereld losliet. Zanger-gitarist Rivers Cuomo, Patrick…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.