Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Tove Lo – “Bikini Porn” & “Passion and Pain Taste the Same When I’m Weak”

©️ CPU – Toon Miermans

De Zweedse zangeres Tove Lo is ondertussen echt al bijna een popicoon, want weinig artiesten weten zichzelf zo sluw in de markt te positioneren als Tove. Aanvankelijk vreesden velen dat ze een one hit wonder zou worden, maar dat ze dat niet is, weten we ondertussen ook al. Het succes van haar eerste hit “Habits (Stay High)” heeft ze misschien niet meer kunnen evenaren, maar met vier albums en de ene tour na de andere, heeft ze haar trouwe fans gevonden.

Vandaag brengt Tove niet één maar twee singles uit, die ze samen met FINNEAS geschreven heeft. FINNEAS is vooral bekend als broer van Billie Eilish, maar is een van de meest begeerde producers en songwriters van het moment. Waarom dat zo is, horen we dan ook in “Passion and Pain Taste the Same When I’m Weak”, waarop Tove haar gevoelens verwerkt. Op vlak van productie krijgen we een subtiele elektronische sound, die de ballade iets meer invulling geeft.

Tweede single “Bikini Porn” is dan weer een nummer zoals we dat van Tove gewend zijn. De sensuele tekst en de uitstekende popproductie krijgen je al snel mee in het verhaal en zorgen voor heel wat sfeer. De hitgevoeligheid ligt hoog, al betwijfelen we of de single een hit kan worden door de toch wel expliciete tekst. Dat is dan misschien ook een verklaring voor het feit dat Tove Lo de laatste jaren iets minder op de radio vertegenwoordigd is. We zijn in ieder geval fan van beide nummers.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 januari 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief