Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Legend – “Conversations in the Dark”

Dat hij geen eendagsvlieg was met “All of Me”, heeft hij al lang bewezen. Na zijn kerstalbum is ’the sexiest man alive’ weer present met een nieuw nummer. En het gaat, zoals het wel verwacht was, over de liefde. Of John Legend dit jaar zal touren, is nog niet bekend, ook niet of er een nieuw album aankomt.

“Conversations in the Dark” heeft een “All of Me” meets 2020-vibe, al ruilde hij zijn piano in voor een gitaar met echo-effecten. Later komen er meer instrumenten in, waaronder zijn piano, en krijgt het een groter gevoel, waardoor je een perfect nummer hebt voor een openingsdans van een trouw. Het is een rustig nummer en het is niet te groot met een heel orkest aan strijkers waardoor het goed voelt.

De tekst is ook weer om van te huilen van blijdschap. Met zinnen zoals ‘I won’t break your heart’ en ‘I won’t ever try to change you’ gaat John er echt voor om emoties los te krijgen bij zijn fans. Het stelt je gerust, want hij zou je nooit verlaten. Je voelt je geaccepteerd, iets wat iedereen wel graag hoort. Het is een typisch nummer, maar het blijft werken, ook bij “Conversations in the Dark”.

Om toch een beetje kritiek te geven: er is iets wat we missen. Er is een heel veel ruimte op het einde van het nummer voor een immense uithaal van de Amerikaan. Ondanks een paar pogingen is die ultieme uithaal echter toch zoek, zeker als die pogingen wat naar achter worden geschoven. Het zou het nummer nog meer feeling geven dan de hoeveelheid die we al krijgen.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ginger Root - "Better Than Monday"

Een stevige portie funk, een op het randje van obsessieve relatie met Japanse cultuur, een snufje disco en een voorliefde voor alles…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.