Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single John Legend – “Conversations in the Dark”

Dat hij geen eendagsvlieg was met “All of Me”, heeft hij al lang bewezen. Na zijn kerstalbum is ‘the sexiest man alive’ weer present met een nieuw nummer. En het gaat, zoals het wel verwacht was, over de liefde. Of John Legend dit jaar zal touren, is nog niet bekend, ook niet of er een nieuw album aankomt.

“Conversations in the Dark” heeft een “All of Me” meets 2020-vibe, al ruilde hij zijn piano in voor een gitaar met echo-effecten. Later komen er meer instrumenten in, waaronder zijn piano, en krijgt het een groter gevoel, waardoor je een perfect nummer hebt voor een openingsdans van een trouw. Het is een rustig nummer en het is niet te groot met een heel orkest aan strijkers waardoor het goed voelt.

De tekst is ook weer om van te huilen van blijdschap. Met zinnen zoals ‘I won’t break your heart’ en ‘I won’t ever try to change you’ gaat John er echt voor om emoties los te krijgen bij zijn fans. Het stelt je gerust, want hij zou je nooit verlaten. Je voelt je geaccepteerd, iets wat iedereen wel graag hoort. Het is een typisch nummer, maar het blijft werken, ook bij “Conversations in the Dark”.

Om toch een beetje kritiek te geven: er is iets wat we missen. Er is een heel veel ruimte op het einde van het nummer voor een immense uithaal van de Amerikaan. Ondanks een paar pogingen is die ultieme uithaal echter toch zoek, zeker als die pogingen wat naar achter worden geschoven. Het zou het nummer nog meer feeling geven dan de hoeveelheid die we al krijgen.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 januari 2020

About Author

Bono Marting


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief