Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Post Animal – “Fitness”

Post Animal is een gezellig zestal uit Chicago dat muziek maakt waarop geleefd, gedroomd en gedanst wordt. Alles een beetje eigenlijk, de muzikale diversiteit van de band blijft tot op de dag van vandaag verbazen én boeien. Hun tweede album When I Think Of You In A Castle, bijvoorbeeld, vuurde in 2018 de psychedelische garage-riffs op je af als een ratelende Kalasjnikov, terwijl hun single “Schedule” ons recent inpakte en vertroetelde met zoete, catchy synths. Wat we vandaag van Post Animal te horen krijgen op “Fitness”, bevat het beste van die twee werelden.

Het nummer trekt zich gonzend op gang, als een soort van mystiek oosters ritueel. De betoverende gebedsmantra groeit momenten later uit tot een ijl, maar harmonieus geheel waar zich strijkers beginnen moeien met de zaak, wat het doet klinken als een traag en gedeprimeerd Beatles-nummer. Dit alvorens er een finale wending plaatsvindt richting een betoverend, breed uitgesmeerde muur aan gitaargeluid. Een erg divers nummer -uit een ondertussen erg divers repertoire- dat belooft voor hun modernistisch getinte album Forward Motion Godyssey, uit op 14 februari.

Post Animal speelt op 24 februari in Trix!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

7 januari 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief