Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guided by Voices – “Volcano”

©️CPU – Joost Van Hoey

Als er een band een gebrek aan werklust verweten kan worden, dan zal het zeker niet Guided by Voices zijn. Robert Pollard en de zijnen zitten aan bijna dertig albums en dat over een tijdspanne van iets meer dan dertig jaar. Alleen al daarvoor zijn deze pioniers van het lo-figenre te bewonderen, maar gelukkig draait het bij deze band niet altijd rond kwantiteit. Dat ze af en toe eens een steek(je) lieten vallen, dat vergeven we de heren dan ook met gemak.

Vandaag brengt Guided by Voices de single “Volcano” uit en dat is er eentje waar we heel blij van worden. Daar waar het wat trager en wat rustiger begint, wordt in het refrein gecompenseerd met stevig gitaarwerk. De basgitaar draagt het nummer grotendeels, maar het is eigenlijk de volledige invulling rond deze eenvoudige melodie die het nummer zo goed maakt. Het lijkt allemaal zo eenvoudig en daar ligt ook wel ergens de kracht. Maar elke muzikant weet dat dit zeker niet de simpelste muziek is.

Een krachtig nummer rond een simpele melodie, het leven kan toch eenvoudig zijn. Het nieuwe album Surrender Your Poppy Field komt uit op 20/02/2020 (de datum mag toch ook eens zotjes zijn) en komt uit op Rockathon Records. Voorlopig zijn er geen optredens bekend, maar ongetwijfeld zullen ze binnenkort Europa nog wel eens komen bezoeken.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviews

Interview Saib: 'Geen bewuste strategie'

Wie af en toe eens naar beat-afspeellijsten luistert of studeert met op de achtergrond YouTube-kanalen die vierentwintig op vierentwintig lofi spelen, heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Morabeza Tobacco – “Temperature”

Er is reeds veel geschreven over het mysterieuze Zweedse duo Morabeza Tobacco sinds de release van hun gelijknamige debuutalbum Morabeza Tobacco uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Far Caspian - "Sun Room"

Eind vorig jaar bracht Far Caspian hun langverwachte debuutalbum uit. In het Verenigd Koninkrijk speelt de band uit Leeds al enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.