Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jeff Parker – “Go Away”

International Anthem is momenteel een van de toonaangevende platenlabels binnen de jazz en ook de thuis voor muziek van Jeff Parker. De componist/multi-instrumentalist heeft al heel wat strepen verdiend als gitarist bij onder andere de legendarische postrockband Tortoise, maar ook solo brengt hij indrukwekkend materiaal uit. Zo konden we in 2016 op het rake The New Breed horen hoe de muzikant abstracte beats en jazz in elkaar verwikkelt. Dit jaar wordt daar een vervolg aan gebreid, want op 24 januari verschijnt Suite For Max Brown. Hieruit belooft de nieuwe single “Go Away” heel veel goeds.

Hoewel “Go Away” als het werk van een grote op elkaar ingespeelde band klinkt, is het voornamelijk Jeff Parker zelf die we horen. Hoewel er ook gastmuzikanten uitgenodigd waren, is het toch vooral hij die dromerige beats en samples programmeert en de verschillende instrumenten bespeelt. Boven de zwevende ritmes is het voornamelijk de jazzy gitaar die opvalt. Het sierlijk kronkelende en expressief gitaarspel doet denken aan zijn dagen bij Tortoise, maar de context hierrond is compleet anders: verrassend, vernieuwend en spiritueel. We zijn benieuwd hoe deze parel in de grotere puzzel van Suite For Max Brown zal vallen.

Jeff Parker speelt met zijn band The New Breed op 16 januari in Flagey i.h.k.v. Brussels Jazz Festival (uitverkocht) en op zondag 19 januari in KAAP, Oostende (tickets beschikbaar).

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 januari 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief