AlbumsRecensies

Maxine Ashley – Intuition (★★★): De intentie was er

Maxine Ashley is geboren in de Bronx, waar ze haar liefde voor muziek ontwikkelde. Haar familie, haar buurt, haar reizen en haar real-life ervaringen citeert ze als haar grootste inspiratiebronnen, maar ook haar grote heldin Beyoncé is een muzikaal voorbeeld. Tot haar grootste fans behoort Pharrell Williams, die haar onder zijn vleugels nam en uit haar slaapkamer haalde, waar ze voordien al haar muziek maakte. Net voor het decennium eindigt, komt de jonge zangeres met haar tweede ep.

Met Intuiton keert Maxine eindelijk terug met een groter muzikaal project, want het is inmiddels van vijf jaar geleden dat ze haar debuut-ep Mood Swings uitbracht. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om haar sound wat op te frissen, wat je dan ook hoort in het openingsnummer “ELG”. De productie smelt soul en r&b samen, maar heeft nog kleine extra’s, zoals violen die het nog iets specialer maken. Het geheel leunt aanzienlijk aan bij de stijl van Beyoncé’s muziek, maar het warm water opnieuw uitvinden, is dan ook niet makkelijk.

“Intuition” is wellicht het meest originele nummer en kent dankzij een goede songstructuur geen zwaktes. Uitsteker van het mini-album is echter “Girls”, dat niet alleen dankzij zijn sterke boodschap en clip weet op te vallen. Het nummer roept op tot verdraagzaamheid tussen vrouwen en laat zien dat vrouwen het sterkere geslacht zijn. Een subliem r&b-nummer met heel wat ziel.

Intuition is een degelijk comeback van Ashley, die nog steeds zoekende is naar welke weg ze wilt inslaan. We zijn dan ook verwonderd dat ze het inmiddels bijna vier jaar oude “Lobster” op de ep heeft gezet in plaats van een gloednieuw nummer te lossen. Het is niet eenvoudig om diversiteit en spanning in een mini-ep te steken, maar de intentie was er en dat hoor je ook.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maxine Ashley - "Runaway"

De New Yorkse Maxine Ashley werd op haar dertiende online ontdekt door producers nadat haar video’s viraal gingen. Het leverde haar uiteindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.