Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Berg – “THERE”

Vier Gentenaren vormen Berg sinds 2014. We hebben het hier dus niet over het natuurlijke verschijnsel, maar over de muziekgroep die zichzelf ernaar vernoemde. Je zou je misschien aan zware muziek verwachten waar je je doorheen moet worstelen, maar niets is minder waar. De vier maken indiepop met een elektronicabasis en luchtiger kan het zowaar niet worden. Met die insteek schopten ze het al tot in De Nieuwe Lichting en bekroonden wij hen in 2017 tot Zalm van de maand. Het is ook al van toen geleden dat we nog enig teken van nieuw materiaal ontvingen van deze bergbeklimmers, maar met “THERE” brachten ze daar nog op het nippertje van 2019 verandering in.

“THERE” heeft niets van Bergs typerende zeemzoeterigheid verloren, want om de dromerige factoren kan je niet heen. Het viertal bouwt kalmpjes aan op om een consistent verhaal af te leveren zoals dat hoort. Ze brengen alles volgens het boekje; buitensporigheden of spannende plottwists zal je hier niet tegenkomen, maar dat hoeft dan ook niet. Het is Berg vooral te doen om het hoog boven de dagdagelijkse beslommeringen uittorenen met al hun lichtvoetige droombeelden. Iets meer punch en variatie had niet misstaan, maar de groep weet als geen ander hoe ons helemaal mellow te maken en te laten fantaseren over zonnigere oorden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 december 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief