Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Travis Barker ft. Lil Wayne & Rick Ross – “Gimme Brain”

Travis Barker is weer helemaal terug met een nieuw nummer. De drummer van Blink-182 is met zijn tweede project ook in een totaal ander genre beland. Hiphop is de stijl waar hij nu mee werkt, buiten de poppunk van Blink-182 dus. Ondanks dat die band een nieuw album heeft gedropt, is er nog geen tour gepland.

“Gimme Brain” heeft al twee dingen die meestal het luisteren waard zijn als je echt een hiphop liefhebber bent. Die twee elementen zijn Lil Wayne en Rick Ross; ondertussen toch wel grote namen in de industrie. En in het begin voel je het al: een heel vette beat die een beetje doet denken aan “Purple Lamborghini”. De bassdrum wordt ook nog eens extra versterkt, waardoor je hem bijna voelt.

Maar veel positiefs valt er eigenlijk niet te zeggen over “Gimme Brain”. Het nummer heeft buiten de harde beat niet veel waar je een wow-effect door ervaart. De tekst is iets typisch dat niet meer om het lijf heeft dan de boodschap dat ze over veel geld en evenveel meisjes beschikken. Rick Ross is daarenboven voor de helft van zijn strofe niet te verstaan. Het is dus geen uitschieter ten opzichte van de typische new school hiphop.

Travis kan zeker een groot drummer genoemd worden, maar toch zou hij nog wat moeten werken aan zijn soloprojecten, zodat hij ook hier eruit kan springen.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "DIRTY WHITE VANS//"

KennyHoopla is een van de recentste revelaties binnen het poppunkgenre. Hij scoorde al enkele hits zoals “how will i rest in peace…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly (feat. Bring Me The Horizon) - “maybe”

Toen MGK vorige zomer op de proppen kwam met “Papercuts“, verkondigde hij dat zijn nieuwe gitaaralbum een hardere en donkere versie zou worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.