Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Travis Barker ft. Lil Wayne & Rick Ross – “Gimme Brain”

Travis Barker is weer helemaal terug met een nieuw nummer. De drummer van Blink-182 is met zijn tweede project ook in een totaal ander genre beland. Hiphop is de stijl waar hij nu mee werkt, buiten de poppunk van Blink-182 dus. Ondanks dat die band een nieuw album heeft gedropt, is er nog geen tour gepland.

“Gimme Brain” heeft al twee dingen die meestal het luisteren waard zijn als je echt een hiphop liefhebber bent. Die twee elementen zijn Lil Wayne en Rick Ross; ondertussen toch wel grote namen in de industrie. En in het begin voel je het al: een heel vette beat die een beetje doet denken aan “Purple Lamborghini”. De bassdrum wordt ook nog eens extra versterkt, waardoor je hem bijna voelt.

Maar veel positiefs valt er eigenlijk niet te zeggen over “Gimme Brain”. Het nummer heeft buiten de harde beat niet veel waar je een wow-effect door ervaart. De tekst is iets typisch dat niet meer om het lijf heeft dan de boodschap dat ze over veel geld en evenveel meisjes beschikken. Rick Ross is daarenboven voor de helft van zijn strofe niet te verstaan. Het is dus geen uitschieter ten opzichte van de typische new school hiphop.

Travis kan zeker een groot drummer genoemd worden, maar toch zou hij nog wat moeten werken aan zijn soloprojecten, zodat hij ook hier eruit kan springen.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sueco – “Paralyzed”

Sueco (The Child), die naam en faam maakte via TikTok met zijn single “Fast”, brengt twee jaar na zijn monsterhit een nieuw…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsRecensies

Bebe Rexha - Better Mistakes (★★½): Fouten zijn menselijk

De Amerikaanse popster Bebe Rexha bezorgde ons in het verleden al heel wat radiohits door samen te werken met onder andere Martin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.