Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Body Count – “Carnivore”

De gangsta-rapper Ice-T is daar weer met zijn metalband en daar wordt menig muziekfan warm van. Vooral de fans die het hardere genre een warm hart toedragen zullen deze single verwelkomen. Body Count maakte deze crossover sinds in 1992 hun naamloze debuutelpee uitkwam. Sindsdien zijn ze nauwelijks van de aardbol verdwenen. Niet dat deze band een constante is, maar regelmatig kwamen ze terug samen en maakten dan ook nieuwe muziek, met afwisselend succes.

Ice-T rapt weer zoals tevoren en de band klinkt nog scherper en brutaler dan voorheen. Er zit weinig slijtage op deze mannen op leeftijd (Ice-T is intussen 61!), en ze bewijzen dat door snoeihard uit de hoek te komen. “Carnivore” is een traag nummer, maar dat maakt het niet minder hard. De schreeuw voor het refrein klinkt lekker donker en dat omschrijft deze single goed. De ondertoon is donkerder dan we gewend zijn, en daar wordt goed op ingespeeld. De solo klinkt ook weer goed en zit perfect op zijn plaats.

Body Count stopt nooit en dat zullen we geweten hebben. In maart 2020 komt de plaat Carnivore uit bij Century Media, en we vermoeden dat daar een donker en pessimistisch kantje aan zit. De liefhebbers kunnen hen al bezig zien op Graspop op 21 juni 2020.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle WALFANG - "Never Enough"

WALFANG is een naam die ons niet meteen een belletje deed rinkelen, maar na wat opzoekwerk is dit geen kleine garnaal. Vanuit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cannibal Corpse - "Inhumane Harvest"

Cannibal Corpse is een van de meest gerespecteerde bands in de metalwereld. In 1990 verschenen ze voor het eerst op het toneel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.