LiveRecensies

Sound Track: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (AB)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning bieden. Het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours dat dit jaar zijn start kende in de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Dat er in onze hoofdstad heel wat muzikaal talent te ontdekken valt, mochten we in de verschillende selectierondes ervaren. Zes projecten sprongen er uiteindelijk voor de jury uit en mochten zich in een spannende finale bewijzen in de legendarische AB. Uiteindelijk kwamen er drie terechte winnaars uit de bus.

Coline & Toitoine

Een avond vol muziek openen is niet meteen de makkelijkste taak, maar het vrolijke duo Coline & Toitoine grepen hun kans met beide handen. Ondanks dat de micro in het eerste deel van hun openingsnummer niet werkte, bleven ze op hun positieve manier verder doen. Hun electropop doet ons wat denken aan Sigrid en ook de podiumpresence van zangeres Coline had wat weg van de Noorse popster. Niet elk nummer was even goed en ook de zang was niet altijd even toonvast, maar wat bracht het duo een fijne energie in de zaal met hun toffe samples. Coline & Toitoine is misschien nog niet de meest verfijnde popact, maar net die kantjes & boordjes maken hen zo charmant en geven ons het gevoel dat we van het duo nog het een en ander kunnen horen. De AB hadden ze alvast ontzettend goed mee!

Linca

Brussel is eigenlijk de Belgische hoofdstad van de rap, maar in de finale was er maar plek voor één talent. Linca is nog jong, maar dat houdt hem niet tegen om op podium zijn hart te luchten in de vorm van rap op duistere beats. Hij staat nog maar aan het begin van zijn muzikaal pad en dat merkte je op enkele momenten ook in de set. Het deerde ons uiteindelijk niet veel, want zijn flow zat bijzonder goed en ook zijn nummers hebben een strakke vibe. Wellicht hadden we hem zonder zijn dj, die ook mee rapte, nog beter gevonden want zijn bijdrage was niet meteen een verrijking voor zijn set. Linca is een toffe jonge kerel die zijn verhalen wil vertellen via zijn muziek en mits goede begeleiding kan hij wel makkelijk uitgroeien tot de nieuwe sensatie. We geven hem nog wat tijd.

M.Chuzi

Als Belgen ergens verzot op zijn, dan is dat wel saus, maar of iedereen storm zal lopen voor de muzikale ‘saus’ van M.Chuzi valt nog even af te wachten. Acht muzikanten stonden op het podium om de aanwezigen te trakteren op een muzikale wereldreis, en ondanks dat het niet zeer toegankelijke muziek is, danste het publiek graag mee. Het belangrijkste bij M.Chuzi is de muziek en de sfeer die ze willen creëren, maar op vlak van uitstraling kan het nog het wat beter. Hun set in de AB oogde dan ook veel meer een repetitie dan een echte performance. Hard storen doet het niet, want onze ‘Zalm Van De Maand’ bracht het zonnetje naar Brussel.

Forest Africa Danse Music

Het zullen onze te hoge verwachtingen geweest zijn, die mede door de naam ontstaan zijn, maar Forest Africa Danse Music deed ons heel weinig. De zang was met momenten schots & scheef, waardoor we toch wel even schrokken van wat we te horen kregen. De nummers hadden weinig structuur en kregen de keet niet warm. Enthousiast kregen ze ons wel door de leuke dansmoves van de frontman, maar het gaat in deze wedstrijd wel degelijk om de muziek en niet om de dans. Dat ze het tot de finale geschopt hebben, is al een mooie prestatie, maar ze maakten het op het grote podium gewoonweg niet waar. Zonde…

JAKOMO

Rock was ondervertegenwoordigd in de Brusselse selecties en zo was het voor fans van de gitaar wachten tot de suave-rock helden JAKOMO het podium opkwamen. De vier Brusseleirs stonden afgelopen zomer op DOUR, waar ze ons al lieten zien dat ze een leuke show kunnen neerzetten. In de AB was dat niet anders en zorgden ze voor een aangename groove waar het publiek duidelijk van kon genieten. De tracks die ze brachten mogen misschien nog iets verfijnder en scherper, want dan zien we het helemaal voor elkaar komen. Een set zonder grote verrassingen, maar ook weinig teleurstellingen al had het misschien nog een stukje gevarieerder gemogen. Meer of minder hoeft het soms niet te zijn.

PEGA

PEGA was de laatste act van de avond en wist op te vallen. Het trio bestaat enkel uit vrouwen die punk en rock’n’roll in de blender gooien om er een geheel nieuw genre van te maken. Hun instrumentatie zat behoorlijk goed en had een aardig ritme. Op vlak van teksten en stemmen was het dan weer iets minder, want de drie dames wouden de aandacht trekken door absurde geluiden en gilletjes. Soms werkte het goed, andere keren was het gewoon iets te bizar waardoor we de kluts soms kwijt waren. PEGA kleurt niet binnen de lijntjes en dat maakt het dan op een of andere manier toch weer tof.


Sound Rank

Speciaal aan Sound Track is dat er maar liefst drie winnaars uit de bus komen per provincie en zo krijgen er uiteindelijk achttien acts een parcours op maat uitgestippeld met oog op een mooie toekomst. Voor ons sprongen volgende drie kandidaten er het meest uit:

Coline & Toitoine
Linca
M.Chuzi

De jury bestaande uit o.a. Kurt Overbergh en Brihang deelde dezelfde mening en koos dezelfde acts. De drie winnende acts krijgen voor de komende maanden een parcours uitgestippeld met coaching sessies en podiumkansen.

 

1569 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "FAT SCUM"

Het water in Brugge is naast zeer troebel, ook uiterst vruchtbaar. De zelfverklaarde ADHD-rockers van Barno Koevoet & The Duijmschpijkers wonnen een…
LiveRecensies

Parcels @ Ancienne Belgique (AB): Flitsende muzikaliteit

De populariteit van Parcels lijkt alleen maar toe te nemen. Nadat de band een verschroeiende set speelde op Rock Werchter afgelopen zomer,…
LiveRecensies

It It Anita @ Ancienne Belgique (AB Club): Kortrijkse en Luikse wafelijzers op onze muil

It It Anita lijkt wel de naam van een system administrator die op het werk af en toe eens langskomt om de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.