Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IMOGEN – “I Wish I Were You”

De Britse IMOGEN is in ons land voor de meesten nog een nobele onbekende. Haar debuutsingle “White Lines”, een krachtige doch emotionele ballade, werd vorig jaar in haar thuisland door nationale radiozenders opgepikt en door critici met applaus ontvangen. Haar volgende single “We Never Dance, Do We” toonde nogmaals aan dat IMOGEN barst van talent: de combinatie van haar melodieuze stem en indringende instrumentals zorgden voor een melancholisch geheel. Alle nummers op haar ep Faze Green klonken veelbelovend, maar toch bleef de grote uitbraak voor de Zuid-Londense uit.

“I Wish I Were You” is haar allernieuwste worp en het lijkt alvast een treffer te zijn. IMOGEN toont dat ze allesbehalve een eendagsvlieg is en laat een andere kant van zichzelf zien, die toch herkenbaar blijft. De Britse wordt in dit mysterieuze nummer begeleid door een band die zowel traditionele instrumenten als blaasinstrumenten niet schuwt. Hoewel ook bij eerdere live-performances trompet en saxofoon al aangewend werden, verkrijgen ze hier in het geheel een prominentere rol.  Haar stem en de instrumenten hebben in deze nieuwe sound een perfecte harmonie gevonden, waarbij geen van beide de andere verdringt, maar ze elkaar net aanvullen. Het moody, jazzy nummer lijkt haast weggelopen te zijn uit de soundtrack van een zwart-wit thriller.

Begin volgend jaar komt haar tweede, voorlopig titelloze ep uit. Wij zetten alvast een groot kruis op onze kalender.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

KNTXT @ Sportpaleis: Retsen. Detsen. Sletsen

Techno is groot. Het is niet meer het undergroundgenre dat in de vroege jaren ’80 ontstond in de kelders van Detroit en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.