Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Caribou – “You And I”

We hebben lang moeten wachten op een nieuwe plaat van Caribou, maar vandaag kondigt Dan Smith eindelijk de opvolger van Our Love uit 2014 aan. Suddenly heet hij en de plaat verschijnt op 28 februari. Daaruit kregen we enkele maanden geleden al het heerlijke “Home”, en vandaag volgt hij dat op met “You and I”. Op 30 april speelt Caribou op Les Nuits Botanique, tickets zijn daarvoor nog steeds te koop.

Zes jaar moesten we dus wachten op zijn nieuwe plaat, zo plots komt hij er niet. Maar dat de man aan zijn sound heeft gewerkt en liet uitgroeien tot iets nog boeiender, is een understatement. “You and I” bestaat uit heel wat tempowisselingen, heeft zelfs een gitaarsolo en komt ook met bepaalde samples helemaal tot zijn recht. Totaal onvoorspelbaar en bij momenten funky, maar vooral heel boeiend. Bij iedere luisterbeurt ontdek je een nieuw laagje, of het nu de dromerige synths zijn of de experimentele beats, en net daarin sluipt alweer de sterkte van Caribou.

4 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief