Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Five Finger Death Punch – “Inside Out”

© CPU – Matthias Engels

Five Finger Death Punch heeft vandaag “Inside Out” uitgebracht. De song is het eerste nummer met hun nieuwe drummer Charlie Engen. Na even in te vallen voor de band, is hij nu dus officieel een lid. De single is meteen ook de eerste song van F8, hun achtste studioalbum dat op 28 februari uitkomt.

Veel fans waren niet tevreden met de vorige Five Finger Death Punch-plaat, omdat die redelijk soft was tegenover eerdere albums. Met dit nummer bewijst de groep het tegendeel. Dat begint al meteen met een ruige riff die zelfs djentfans kan laten headbangen. Het gitaarwerk is terug het oude, zoals veel mensen hoopten. Dat de drums ook nog steeds sterk klinken, ondanks de wijziging in line-up, is een positieve zaak voor de groep.

Ivan blijft ook zingen zoals we gewend zijn van hem in de hevige nummers. Een mix van rap en roepen in de strofes en een zeer melodieus refrein met noten die hij op het einde van een optreden niet meer kan halen. Deze manier is toch wel wat de meeste nummers van Five Finger Death Punch stevig maakt. Alles is dus terug in de richting van Wrong Side of Heaven aan het gaan.

In februari weten we we of de band toch nog eens vernieuwend uit de hoek komt. De Amerikanen mogen toch eens met een nieuw concept komen. Die nieuwe wind kan hun goed doen, al moet hij wel even hard of zelfs harder zijn om de fans blij te houden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Features

Nabeschouwing Graspop Metal Meeting 2024: Kop of recycleerbare munt

Nu we de laatste moddersporen uit onze kleren en poriën hebben geschrobd, ligt de 27ste editie van Graspop Metal Meeting definitief achter…
InstagramLiveRecensies

Five Finger Death Punch @ Graspop Metal Meeting 2024: Alles voor de kids

Liever berucht dan beroemd zijn? Het is een vraag waarop Five Finger Death Punch wellicht beide opties zou omarmen. De Amerikaanse metalgroep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winona Oak & Boy In Space - "Inside Out"

Johanna Ewana Ekmark en Robin Lundbäck hebben de koppen bij elkaar gestoken om samen een single te maken. Ze kunnen dat in…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.