Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Five Finger Death Punch – “Inside Out”

© CPU – Matthias Engels

Five Finger Death Punch heeft vandaag “Inside Out” uitgebracht. De song is het eerste nummer met hun nieuwe drummer Charlie Engen. Na even in te vallen voor de band, is hij nu dus officieel een lid. De single is meteen ook de eerste song van F8, hun achtste studioalbum dat op 28 februari uitkomt.

Veel fans waren niet tevreden met de vorige Five Finger Death Punch-plaat, omdat die redelijk soft was tegenover eerdere albums. Met dit nummer bewijst de groep het tegendeel. Dat begint al meteen met een ruige riff die zelfs djentfans kan laten headbangen. Het gitaarwerk is terug het oude, zoals veel mensen hoopten. Dat de drums ook nog steeds sterk klinken, ondanks de wijziging in line-up, is een positieve zaak voor de groep.

Ivan blijft ook zingen zoals we gewend zijn van hem in de hevige nummers. Een mix van rap en roepen in de strofes en een zeer melodieus refrein met noten die hij op het einde van een optreden niet meer kan halen. Deze manier is toch wel wat de meeste nummers van Five Finger Death Punch stevig maakt. Alles is dus terug in de richting van Wrong Side of Heaven aan het gaan.

In februari weten we we of de band toch nog eens vernieuwend uit de hoek komt. De Amerikanen mogen toch eens met een nieuw concept komen. Die nieuwe wind kan hun goed doen, al moet hij wel even hard of zelfs harder zijn om de fans blij te houden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 december 2019

About Author

Bono Marting


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Five Finger Death Punch – “Inside Out””

  1. David schreef:

    Volgens Moody zelf zou het net een heel andere plaat moeten zijn. Hij is helemaal ontnuchterd en daardoor zouden de teksten ook vanuit een veel betere plaats moeten komen. Wrong Side Of Heaven is trouwens een plaat die hij naar eigen zeggen nauwelijks nog live gaat brengen omdat de nummers hem herinneren aan de slechtste momenten uit zijn leven en dat van de band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief