Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nada Surf – “Something I Should Do”

Nada Surf, bijna gedegradeerd tot one-hit wonder band na de populaire single “Popular”, heeft een nieuwe single uit. Het is alweer eventjes geleden dat we nieuwe muziek voorgeschoteld kregen van de powerpopband. Hun laatste album dateert van 2016 en een jaartje later brachten ze hun laatste single uit. Maar het vuur is duidelijk nog niet gedoofd bij het viertal. In 2018 passeerden ze nog op het Waalse Ronquières festival en samen met de release van deze nieuwe single kondigden ze ook een nieuw album aan. Op zeven februari komt dat album, Never Not Together, uit.

Het nummer begint met vrolijke gitaren en een catchy synthesizerdeuntje, zoals we van Nada Surf wel gewoon zijn. Het zijn echter niet enkel vrolijke noten die de klok slaat. Zanger Matthew Caws wisselt middenin het lied zijn zachte zangstem voor een strenge, kordate stem. Hij begint een monoloog te voeren zoals een leerkracht die vooraan de klas staat te prediken. Net zoals hij dat klaarspeelde in hun hit “Popular” klinkt het ook hier goed. Hier duurt de monoloog echter een volle anderhalve minuut, wat een aanzienlijk deel van het nummer is. Uiteindelijk komt Caws tot de conclusie: ‘We have to hold on to that hippie point harder: empathy is good and lack of empathy is bad.’ En dan eindigt het nummer.

Nada Surf passeert in de Botanique op twee april.

Facebook / Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single BUN – “Sometimes I Pretend”

Vlak voor de pandemie bracht BUN zijn eerste single “Around The Corner” uit. Het was echter geen muzikale doop voor Brecht Vanvyaene,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.