LiveRecensies

Marc Rebillet @ Trix: Eenmanstheater van de bovenste plank

Op heel korte tijd is de Amerikaanse showman Marc Rebillet uitgegroeid tot een waar fenomeen. De impro-artiest post ongeveer wekelijks nieuwe liveopnames of streams op zijn YouTubekanaal, waar hij een hele cult van volgers heeft weten opbouwen. Gisteren stond hij voor de tweede keer op Belgische bodem. Wie al een eindje mee is met de hype, kon hem in februari in De Centrale in Gent al zien. Deze keer wist hij Trix in Antwerpen in no time uit te verkopen.

  • Kort samengevat: Marc Rebillet is een elektronische artiest die zijn nummers allemaal live samplet en improviseert. Hij speelt hierbij altijd in op de wensen van het publiek en doet maar al te graag mee aan verzoekjes. De besnorde hedendaagse bard kwam op met enkel een losse mantel en een weinig verhullende onderbroek. Met een enkele zucht in de micro werd het publiek wild. Als een tweede Messias zet Rebillet het talrijke publiek met de minste moeite naar zijn hand.

https://www.instagram.com/p/B5L3wHynXuI/

De set begon met een nummer over een man die in een restaurant een wijntje krijgt aangeboden en er vervolgens wordt op gewezen dat hij zich niet in een restaurant, maar in een seksclub bevindt. De toon voor de rest van de avond is alvast gezet. Dat de humor niet altijd van de bovenste plank is, kan het publiek niet veel schelen. Een show van Loop Daddy is ten slotte eerder een feest dan gewoon een optreden.

Vervolgens liet hij een man in het publiek een melodietje zingen om er dan vervolgens een pianoballade rond op te trekken. Een mooi nummer, maar een gevoelige snaar raken bij het publiek zit er niet in. Zeker niet als je continu kijkt op een halfnaakte man met een rits frontaal op zijn lederen onderbroek. Ook van de partij op het podium: een blik Carapils. Toch jammer dat we hem net dat deel van de Vlaamse cultuur moesten meegeven.

Halfweg breekt er vervolgens discussie en aversie los in de Trix. De schuldige: een pancarte met het opschrift ‘schnitzel or sandwich?’. Gelukkig kwam Marc, na het publiek tegen elkaar op te stoken, met verzoening tussen de schnitzel- en sandwichaanhangers: ‘Put the schnitzel on the sandwich!’ Euforie!

Eenmalig kreeg de nieuwe heidense Jezus tegenstand; ‘Just play the song!’ riep iemand uit het publiek. Maar niet getreurd, Rebillet is jouw dienaar (of little slut, zoals hij het zelf zo eloquent zegt) en laat de Trix daveren op “Summertime”, samen met “Reach Out” de enige twee reeds bestaande nummers die hij helemaal op het einde van de set bracht. Tijdens “Summertime” mocht het publiek mee op het podium. Een makkelijke, maar heel effectieve truc om de sfeer naar zijn hoogtepunt te brengen. Rebillet trok zich terug in de coulissen na een paar omhelzingen met fans en een korte selfiesessie.

Als je niet mee bent met de hype, dan is de muziek en energie van Rebillet misschien net een tikkeltje te veel om een show bij te wonen. Voor wie de man al kent of wil leren kennen, zijn de YouTubefilmpjes de ideale voorbereiding op zijn volgende show op Belgische bodem. Wanneer die is, weten we niet, maar hij beloofde ons alleszins dat hij zou terugkomen. De Centrale in Gent en Trix in Antwerpen zijn ondertussen al duidelijk te klein voor de rising star.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Murder Capital @ Trix (Club): Aanmatigende verwaandheid

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat The Murder Capital ons met debuutalbum When I Have Fears wist te overtuigen dat…
InstagramLiveRecensies

Rolo Tomassi @ Trix (Club): De fragiliteit van het leven

Rolo Tomassi zou je een oude gediende kunnen noemen in het genre. Al van 2005 zijn ze bezig en met zes albums…
InstagramLiveRecensies

Hotel Lux @ Trix (Café): Fish and chips als ontbijt

Vernoemd naar een communistisch hotel waar heel wat buitenlandse communisten onderdak vonden in ballingschap, om uiteindelijk toch gezuiverd te worden door Stalin….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.