Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Willie Wartaal ft. Vjèze Fur – “Daia”

Alles wat De Jeugd van Tegenwoordig aanraakt, verandert tegenwoordig in goud. Waar deze Amsterdamse rapformatie in 2004 nog een zootje zuipend en pillenslikkend ongeregeld was, zijn ze vijftien jaar later een gevestigde waarde en garantie voor feestmuziek in de Lage Landen. Faberyayo (die met het lange haar en de gouden tand) is intussen getrouwd en vader en bracht eerder al de melige single “Een Echte” uit. Ook Vjèze Fur (de voormalig onverzorgde) ziet er tegenwoordig veel beter uit, want hij trouwde ook en stopte met alcohol en pillen om zich aan enkele nevenprojecten te wagen. En dan is er nog Willie Wartaal (de donkere jongen), die naast het creatieve brein Bas Bron de meest serieuze en sympathieke van de bende is. Nu ja, serieus was hij alleszins niet wanneer hij “Konijntje Wiebelen” bedacht. In juni van dit jaar vierde De Jeugd zijn vijftiende verjaardag in het Olympisch Stadion van Amsterdam, wat probleemloos gevuld werd.

Met “Daia” lanceerde Willie Wartaal (WiWa) deze ochtend een solosingle, waarop zijn buddy Vjèze Fur de eerste strofe inzingt. Het is onvoorstelbaar hoe zo’n op het eerste zicht eenvoudig nummer je meteen meezuigt in een zwoel reggaetonsfeertje. Je stoort je allerminst aan de computerbewerkte stemmen en gaat gewoon mee in het opzwepende ritme. Dit nummer kwam er echt niet omdat ze ‘zomaar wat doen’, maar ze weten wat ze doen. Of eerder: gelijk wat ze doen, het slaat aan! Zowel Faberyayo, Vjèze Fur als WiWa kunnen zowat elk modern muziekgenre aan. Met “Daia” kunnen ze ook reggaeton toevoegen aan hun vakdomein. Van ons mag er in ieder geval nog veel meer solomateriaal verschijnen van Willie Wartaal; feest!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 november 2019

About Author

Tom Verhavert Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief