Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 – “Ahimsa” (feat. A.R. Rahman)

U2 is zonder twijfel één van de grootste bands ooit. Het viertal brak al vele records met onder andere hun liveshows. Zo had de Ierse band het grootste LED-scherm ooit mee op tour toen ze de dertigste verjaardag van The Joshua Three vierden. U2 is uiteraard meer dan alleen een liveband. Toen ze nog wat jonger waren, scoorden ze hopen hits, maar ook tijdens de nillies wist de band zo nu en dan nog een grote hit te scoren. Dit decennium hebben we U2 wat minder gehoord op de radio, maar ze brachten wel degelijk twee albums uit sinds 2010. Momenteel zijn ze aan het touren door Oceanië en Azië en voor die gelegenheid maakten ze een nieuw nummer. Hoewel U2 Azië nog niet heeft bereikt, krijgen we toch al Indische invloeden te horen op het nieuwe “Ahisma”. Daar zit A.R. Rahman voor iets tussen en die kent u misschien van “Jai Ho” met de Pussycat Dolls, maar hij won ook een hele hoop prijzen voor de soundtrack van Slumdog Millionaire.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat we een U2 te horen krijgen die we nog nooit gehoord hebben. Naast Bono horen we ook de dochters van A.R. Rahman en zij zingen in het Indisch. Bono zingt uiteraard in het Engels en volgens hem werd het zaadje voor de tekst van dit nummer al jaren geleden gepland. Langzaamaan heeft de tekst zich ontwikkeld tot “Ashima”. Ondanks dat de tekst jaren lag te rijpen, is deze niet zo uitzonderlijk. U2 heeft sinds het begin politieke nummers gebracht en ook dit nummer valt onder deze categorie. Voor “Ahsima” (wat ‘Zonder geweld’ betekent), liet de band zich inspireren door Ghandi. Het nummer zelf kent ook niet al te veel geweld aangezien de bas en drum tot een minimum zijn beperkt en daardoor zou je de eerste helft misschien als lichtjes saai kunnen beschouwen. Tijdens de tweede helft voelen we al wat meer energie bij de band, maar toch blijven we op een hongertje zitten wanneer het nummer een einde bereikt.

“Ashima” is op zijn minst een vreemd nummer te noemen, maar de wereld was ook in schok toen U2 in 1991 met “The Fly” afkwam. Het bijhorende album Achtung Baby (dat in Berlijn werd opgenomen) werd één van hun bekendste albums. We zijn in ieder geval benieuwd met wat de band hierna gaat afkomen. Mogen we ons verwachten aan een Indische Achtung Baby? Als er een nieuw album in de maak is, zal het in ieder geval niet meer dezelfde inpakt hebben als tijdens de hoogdagen van U2.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

916 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 - "Your Song Saved My Life"

Wie geïnteresseerd is in bands met een rijke geschiedenis, zal U2 maar een saaie band vinden. Sinds 1976 bestaat de Ierse rockgroep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix - "We Are The People" (feat. Bono & The Edge)

Nederlander Martin Garrix heeft het al ver geschopt in zijn leven. De dj speelde reeds op festivals als Coachella en Tomorrowland en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Inhaler - "My Honest Face" & "There's No Other Place"

Ierland is alweer een tijdje een rockband rijker. Inhaler haalt de mosterd bij bands als Joy Division en And The Stone Roses….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.