Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Team Picture – “Another, Always”

Team Picture is een zestal uit Leeds dat zichzelf omschrijft als genretoeristen en daarmee is de review eigenlijk al geschreven. Het kan er dus al eens fuzzy aan toe gaan, maar de volgende keer verrassen ze je dan weer met iets op het randje van ambient of oldschool synthpop. Het hoeft dus niet te verbazen dat debuutalbum Recital van verleden jaar een allegaartje van al die gemixte genres werd, met als sterkte dat Team Picture het grotere plaatje toch nooit uit het oog verloor. Een nieuwe release van Team Picture betekent dus steeds afwachten wat voor iets het zal worden, en “Another, Always” valt binnen een heel nieuwe categorie.

“Another, Always” begint rustgevend met wat opwellende gitaartjes, maar wat een misleidende voorbode was dat! Voor je het weet komt de zanger een ruwe draai aan het geheel geven. Met zijn indringend semi-geschreeuw vormt hij de perfecte punkaandoende aanvulling op de poppy basis die de synthesizers leggen. Naarmate het nummer vordert, clashen die twee aspecten meer en meer; geen van beide wil naar de achtergrond verdrongen worden en dus laat Team Picture alles maar gewoon tot ontploffing komen. De spanningsboog wordt enkel maar groter, tot “Another, Always” plots uitdooft en we snakkend naar meer achterblijven.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Team Picture - "Handsome Machine"

Dromerig, fuzzy en uit het Verenigd Koninkrijk. Drie kernwoorden die Team Picture misschien wel het best omschrijven. De band wist ons al…
Features

De vijf van "Den Beir" - 48

Eind van de week betekent bij ons een kleine round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Team Picture - "Birthday Blues"

Team Picture is een gloednieuw vijftal uit Leeds. Zelf omschrijven ze zichzelf als één deel post-punk en twee delen fuzz. Op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.