Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Team Picture – “Another, Always”

Team Picture is een zestal uit Leeds dat zichzelf omschrijft als genretoeristen en daarmee is de review eigenlijk al geschreven. Het kan er dus al eens fuzzy aan toe gaan, maar de volgende keer verrassen ze je dan weer met iets op het randje van ambient of oldschool synthpop. Het hoeft dus niet te verbazen dat debuutalbum Recital van verleden jaar een allegaartje van al die gemixte genres werd, met als sterkte dat Team Picture het grotere plaatje toch nooit uit het oog verloor. Een nieuwe release van Team Picture betekent dus steeds afwachten wat voor iets het zal worden, en “Another, Always” valt binnen een heel nieuwe categorie.

“Another, Always” begint rustgevend met wat opwellende gitaartjes, maar wat een misleidende voorbode was dat! Voor je het weet komt de zanger een ruwe draai aan het geheel geven. Met zijn indringend semi-geschreeuw vormt hij de perfecte punkaandoende aanvulling op de poppy basis die de synthesizers leggen. Naarmate het nummer vordert, clashen die twee aspecten meer en meer; geen van beide wil naar de achtergrond verdrongen worden en dus laat Team Picture alles maar gewoon tot ontploffing komen. De spanningsboog wordt enkel maar groter, tot “Another, Always” plots uitdooft en we snakkend naar meer achterblijven.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 november 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief