Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms – “The Keeper”

© CPU – Ymke Dirikx

Blossoms blijft productief en brengt op 21 januari met Foolish Loving Spaces alweer hun derde album uit. Hun debuut losten ze in 2016 en zette hen meteen in hun thuisland op de kaart. Ondertussen verkopen ze arena’s uit en in hun thuisstad Stocksport speelden ze zelfs een uitverkochte stadionshow. Ondanks het feit dat hun derde album nog niet eens verschenen is, werkt het vijftal tussen hun overvolle concertagenda nu al aan hun vierde album. Soundwise heeft de groep ondertussen wel een kleine ontwikkeling ondergaan en dat horen we ook op hun kakelverse single “The Keeper” terug.

Op “The Keeper” mengt Blossoms met succes nog eens britpop met hun kenmerkende synthklanken. Het resultaat mag er wezen, want we horen vijf volwassen muzikanten die muziek maken vanuit hun hart en niet meteen de commerciële richting kiezen. De piano werkt heel goed op “The Keeper” en wordt ook bewust op de voorgrond geplaatst waardoor we toch ook wel een beetje aan The Beatles moeten denken. De vrouwelijke backingvocals hadden misschien wel niet meteen gehoeven aangezien dat het nummer bijna iets te theatraal dreigt te maken. Blossoms stelt niet teleur met “The Keeper” en maakt ons toch wel benieuwd naar hun derde lp.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1387 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms - "Care For"

Stockport is een klein stadje in de buurt van Manchester waar niet al te veel te beleven valt, op Blossoms na! De…
AlbumsRecensies

Blossoms - Foolish Loving Spaces (★★★½): Laat die festivalzomer maar komen

Wanneer je over het kanaal het stadje Stockport binnenrijdt, passeer je een bord met daarop ‘Hometown of Blossoms’. Terecht, aangezien het vijftal…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Blossoms: ‘Foolish Loving Spaces is het beste werk dat we ooit maakten’

Aanstaande vrijdag komt Foolish Loving Spaces, het nieuwe album van Blossoms, uit. De indiepopband uit het Britse Stockport is in eigen land enorm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.