Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Silverbacks – “Sirens”

De Ierse post-punk scene is ontegensprekelijk één van de meest boeiende van het moment. Bands als The Murder Capital, Fontaines D.C. en Girl Band gooien hoge ogen, en ook elkaar ondersteunen de bands met plezier. Zo is er ook Silverbacks, die we een jaar geleden met “Just In The Band” al eens aan je voorstelden. De groep werkte voor nieuwe single “Sirens” samen met Girl Band en het resultaat is ontegensprekelijk heel boeiend. Dat de groep ook al op The Great Escape en Eurosonic staat, bewijst nog maar eens waarom je ze in de gaten moet houden.

In 2020 zou de debuutplaat van de groep er moeten aankomen, en met “Sirens” maken ze ons er meer dan warm voor. De song is meteen ook de eerste op het nieuwe label, eentje die ook al de carrière van Pip Blom en Fur een hart onder de riem stak. Maar Silverbacks klinkt minder braaf dan die twee bands, het start heel pulserend waardoor je de post-punk invloeden heel snel hoort inkomen. Meteen ontplooit het nummer zich razendsnel en met gitaaruitspattingen en chaotische zijsprongetjes kan je bij “Sirens” telkens iets nieuws ontdekken. Heerlijk dynamisch en met het nodige tempo om te overtuigen, in de gaten houden deze band.

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Silverbacks, Rodrigo Amarante, Unik Ubik & O. @ Les Nuits Botanique: Eclectisch en dynamisch

Les Nuits zet dit jaar in op heel wat te ontdekken namen. Nog meer dan anders komen er bands af die voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…
AlbumsRecensies

Silverbacks - Archive Material (★★★½): Messcherp en brandend actueel

Gezien de pandemie intussen haar derde opeenvolgende kalenderjaar ingaat, wordt één gegeven steeds duidelijker: de wereld draait gewoon door. Opkomende bands houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.