Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Silverbacks – “Sirens”

De Ierse post-punk scene is ontegensprekelijk één van de meest boeiende van het moment. Bands als The Murder Capital, Fontaines D.C. en Girl Band gooien hoge ogen, en ook elkaar ondersteunen de bands met plezier. Zo is er ook Silverbacks, die we een jaar geleden met “Just In The Band” al eens aan je voorstelden. De groep werkte voor nieuwe single “Sirens” samen met Girl Band en het resultaat is ontegensprekelijk heel boeiend. Dat de groep ook al op The Great Escape en Eurosonic staat, bewijst nog maar eens waarom je ze in de gaten moet houden.

In 2020 zou de debuutplaat van de groep er moeten aankomen, en met “Sirens” maken ze ons er meer dan warm voor. De song is meteen ook de eerste op het nieuwe label, eentje die ook al de carrière van Pip Blom en Fur een hart onder de riem stak. Maar Silverbacks klinkt minder braaf dan die twee bands, het start heel pulserend waardoor je de post-punk invloeden heel snel hoort inkomen. Meteen ontplooit het nummer zich razendsnel en met gitaaruitspattingen en chaotische zijsprongetjes kan je bij “Sirens” telkens iets nieuws ontdekken. Heerlijk dynamisch en met het nodige tempo om te overtuigen, in de gaten houden deze band.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silverbacks - "Wear My Medals"

Postpunkbandjes hebben nooit veel tijd nodig om nieuwe muziek uit te brengen en dat is bij Silverbacks niet anders. De Ierse band…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPRINTS – “Swimming”

Postpunkbands zijn vaak boos. Dat is niet anders bij SPRINTS, een opkomende band die opereert vanuit punk-broeihaard Dublin (o.a. de geboorteplaats van…
AlbumsRecensies

Silverbacks - Fad (★★★★): Strijd tegen vervaging

Met veel plezier zien fans van postpunk dat het genre weer toe is aan een revival, en die kon niet vroeger gekomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.