Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ellis North – “Your Fire”

© Noor Vandendriessche

Enkele jaren geleden trok Elise Kinget met haar gitaar naar de audities van The Voice. Na nog geen twintig seconden had ze Alex Callier al overtuigd met haar soloversie van “Go Solo“. Callier was niet de enige die zich omdraaide, maar de zangeres sloot zich toch bij hem aan. De andere juryleden vonden dat logisch, aangezien ze helemaal in het straatje van Alex zat. In het verlengde van die straat bracht ze onder andere nog “Fade Into You“, maar een overwinning zat er niet in. Niet getreurd, want inmiddels bracht Elise Kinget een eerste single uit. Net zoals bij haar auditie waren we meteen overtuigd door “Final Dance“. Op het nummer speelde de zangeres met contrasten en wist ze ons aangenaam te verrassen.

“Your Fire” is vanaf de eerste seconde een stuk vrolijker dan de debuutsingle. De dreiging die we te horen kregen in “Finale Dance” is vervangen door aanstekelijkheid. Hoe meer het nummer evolueert, hoe meer we ervan gaan genieten. De gitaarsolo halverwege had van ons gerust wat langer mogen doorgaan, en hetzelfde geldt voor de gitaar die er tijdens het laatste refrein bijkomt. Even lijkt het of we een gitaaroutro te horen gaan krijgen, maar Elise is nog niet uitgezongen of er komt al een fade out. Met een sterke outro zou het nummer nog standvastiger geweest zijn, maar ook met haar tweede single kan Ellis North ons overtuigen.

Binnenkort verschijnt er al een eerste ep van Ellis North.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 november 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief