Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Ellis North – “Final Dance”

© Noor Vandendriessche

Elk jaar zitten vele Vlamingen in spanning af te wachten wie er dit jaar The Voice gaat winnen. De twee meest recente winnaars doen het momenteel zeer goed. IBE is ondertussen een vaste waarde op de Vlaamse radiozenders en Luka Cruysberghs is niet alleen frontvrouw van Hooverphonic, maar gaat ook naar het Eurovisiesongfestival. Uiteraard hoef je niet te winnen om een carrière te beginnen. Zo nam Elise Kinget enkele jaren geleden deel aan de wedstrijd, maar zij haalde de eindmeet niet. Niet getreurd, want nu is ze terug. Onder de naam Ellis North brengt ze binnenkort een eerst ep uit en daar krijgen we nu al de eerste single van te horen.

“Final Dance” is vanaf de eerste seconde een spannend nummer. Er hangt iets dreigend in de lucht, maar dat verdwijnt helemaal voor het refrein dat dan weer verrassend vrolijk en poppy klinkt. De rest van het nummer is dan weer eerder dreigend en doet wat denken aan onze favoriete Noorse bosnimf Aurora. We zien Ellis North ook al op blote voeten in een bos haar laatste dans uitvoeren. Het nummer speelt met contrasten en komt verrassend uit de hoek. “Final Dance” is een uitzonderlijk sterke debuutsingle van iemand met een mooie, eigen stem. Ellis North is een naam die je best in het oog houdt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

21 oktober 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief