Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ansatz Der Maschine – “Falling Down”

Ansatz der Maschine, de band rond Mathijs Bertel, komt vier jaar na Tattooed Body Blues op 24 januari met een nieuwe langspeler aanzetten. Hun nieuwe geesteskind krijgt de naam Burial Songs, en de eerste single klinkt alvast enorm veelbelovend. “Falling Down”, de eerste single, werd enkele maanden geleden al gebruikt in de eindgeneriek van Waarom?, een fel gewaardeerde podcast-serie die Eva Moeraert maakte voor de VPRO. De reeks werd al 300.000 keer gestreamd en is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards, de Grand Prix Europa en het Third Coast International Audio Festival in Chicago.

Bij deze nieuwe, nu vocale versie van “Falling Down”, met zangeres Sophia Ammann, hoort een video. Die video werd opgenomen in Bosnië door Ansatz-brein. Centraal in de clip staat danser Thomas Steyaert, een voormalig lid van het gerenommeerde danstheatergezelschap Ultima Vez. Deze single schittert in zijn soberheid, de beklijvende stem van Ammann blendt perfect met de soundscape die gecreeërd wordt. “Falling Down” is een heel breekbaar nummer, dat je meeneemt naar het prachtige landschap waarin de video opgenomen werd. Bij Dansende Beren zijn we alvast fan, en kijken we reikhalzend uit naar de album release.

Ansatz der Maschine trekt binnenkort als zevenkoppige live-band op tour. Deze release concerten liggen al vast:

08/02 Tryout: cultuurkapel de Schaduw, Ardooie

14/03 Het Wilde Westen, Kortrijk

27/03 N9, Eeklo

13 november 2019

About Author

Yolan Devriendt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief