Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Naked and Famous – “Sunseeker”

In 2010 veroverde The Naked and Famous de wereld met een fantastisch debuutalbum. Passive Me, Agressive You moest van de groep een nieuwe sensatie maken, maar de verwachtingen werden nadien nooit echt ingelost. Ondertussen was het laatste echte wapenfeit van de groep een album uit 2016 en vorig jaar een akoestisch compilatiealbum. Nu komt de groep terug met een nieuwe single, de eerste als duo. De band blijft dus nog maar over met zijn twee, en zoals dat veel gebeurt bij bands waarbij bandleden veel wijzigen, is de magie wat weg.

“Sunseeker” voelt dus weinig vernieuwend aan. Er zitten leuke synths in de song, en de opbouw is nog steeds iets dansbaarder en het refrein moet blijven hangen. Toch voelt het allemaal zeer simpel zonder een echt vernieuwend en optimistisch aspect. De productie is goed, maar het kon allemaal iets bombastischer. De gitaar in het nummer zorgt voor een leuk extraatje, maar meer is er ook niet aan. De band twijfelde voor deze single of ze er wel mee moesten doorgaan, en na het horen van deze single twijfelen we er zelf ook aan. Als duo zal The Naked & Famous volgens ons niet direct potten breken, maar “Sunseeker” is alvast een leuk liedje voor de fans.

9 november 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief