Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Diamond – “Masquerade of Madness”

King Diamond, Deze Deense metalband rond frontman King Diamond, ontstond uit de resten van Merciful Fate dat er enkele jaren mee ophield door onverschilligheden binnen de band. Sinds hun debuut zijn er al twaalf albums verschenen over een periode van 34 jaar. King Diamond raakte erg bekend met albums zoals Abigail, Them en Conspiracy. Alle drie conceptalbums die over een centraal thema gaan en een verhaal vertellen. Bij het volgend album getiteld The Institute zal dit wellicht niet anders zijn. Na 35 jaar bestaan is het dan de vraag of de band kan blijven muziek maken zoals ze dat in hun jonge jaren deden. Het laatste album Give Me Your Soul….Please dateert nu ook al van 2007. Maar na twaalf jaar stilte is het snel duidelijk dat King Diamond zijn pluimen nog lang niet verloren is.

“Masquerade of Madness” start direct krachtig met een sterke riff gevolgd door atmosferische keyboards, die samen met de achtergrondzang het geheel een grim gevoel geven. Natuurlijk is de typerende falsetto van King ook aanwezig en dit klinkt opnieuw erg goed. De lyrics beschrijven een meisje in een mentaal instituut dat een masker moet aanhouden om niet gek over te komen. De solo in het nummer past perfect in het plaatje en nergens in het nummer is er een storend element.
Echt wel King Diamond op zijn best. Wat zijn wij opgelucht; the King is back en iedereen mag dat geweten hebben!

Het album staat gepland om uit te komen ergens in 2020, de datum is nog onbekend.

FacebookTwitterWebsiteInstagram

9 november 2019

About Author

Joren Vanhaverbeke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief