Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Feet – “BBY”

De Amerikaanse Zachary William ‘Bill’ Dess is meer bekend onder de naam Two Feet. Hem onderschatten mogen we zeker niet doen, aangezien hij de singer-songwriter en producer is van al zijn nummers. In 2016 heeft hij de wereld laten ontploffen door zijn plaat “Go Fuck Yourself”. Zijn zwoele drop kan je sindsdien in elke single van Two Feet herkennen. Hierdoor straalt de muziek sensualiteit uit door de heerlijke opbouwen die zo goed wordt aangepakt.

In zijn nieuwe single “BBY” is deze sensualiteit minder aanwezig. In de eerste paar seconden hoor je zijn bekende funky gitaar die je hele lichaam doet trillen, je wacht op de climax, op de drop, maar die is er in mindere mate aanwezig. Deze plaat begint niet zacht en onschuldig zoals de anderen, maar geeft ons direct een andere vibe. Die vibe kruipt in je lichaam en brengt je tot dansen. Two Feet’s boodschap is duidelijk: ‘you gotta let go’. Je zou “BBY” kunnen omschrijven als deep house met een zuivere strakkere stijl dat mooi met gitaarriffjes is afgelijnd, hoewel het heel funky blijft. Het onderscheidt zich van zijn vorige singles zowel qua stijl als qua gevoel.

Helemaal op het einde hoor je een dance trap beat, zij het voor amper een paar seconden, maar dit geeft echter het hele lied een andere draai. Daarna stopt plots alles en sta je met een mond vol tanden en een gevoel van ‘ik wil meer’, wat dan wel weer typisch is voor Two Feet. Ondanks het feit dat deze single anders is dan zijn anderen, laat hij zijn vingerafdruk achter op een zeer mooie manier.

Facebook / Website / Twitter

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elderbrook & Vintage Culture - "Talk It Over"

Binnenkort komt de Grammygenomineerde songwriter en producer Elderbrook met een nieuw album. De Brit, die je kan kennen van “Cola” met Camelphat,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Feet - "Tell Me The Truth"

Two Feet is het soloproject van de Amerikaanse Bill Dess die al zeven jaar muziek schrijft. De muziek die Dess schrijft wordt…
AlbumsRecensies

Joe Satriani – The Elephants of Mars (★★★★): Interplanetaire klasse

Niet alle PR-praatjes zijn hol. Toen Eric Caudieux, producer van The Elephants of Mars, aankondigde dat Satriani dingen speelt op het album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.