Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Free Nationals ft. Syd – “Shibuya”

‘Free Nationals, zijn dat die van Anderson .Paak niet?’ Inderdaad, Free Nationals is een groepje muzikanten dat goed is in het neerzetten van zoete, laidback funkdeuntjes. Die dienst bewijzen ze niet alleen voor Anderson .Paak. De vier mannen zijn al een tijdje bezig met een soloproject. Samen met een groot arsenaal aan gastzangers brengen ze hun debuut The Free Nationals uit op 13 december. Na namen als Kali Uchis, Chronixx en wijlen Mac Miller komt zanger Syd, een van de oprichtsters van The Internet, haar stem verlenen.

“Shibuya” begint met een strakke drumintro die doet vermoeden dat we de kant van een funky rapnummer opgaan. De zweverige gitaarakkoorden die volgen plaatsen het nummer in een zachtere r&b-categorie. Van Free Nationals zijn we niets minder gewoon dan topprestaties als het op dit soort nummers aankomt. “Shibuya” is wel zeer straightforward: geen ingewikkelde structuur dus en het is slechts tweeënhalve minuut lang. Syd zingt op een liefelijke manier over een romantisch zaterdagavondsfeertje. Een vrije avond thuis bij een knusse haard met de gladde tonen van Free Nationals op de achtergrond. Perfect om het weekend warm in te zetten op een koude herfstdag.

Met deze vijfde single heeft Free Nationals al een groot deel van de sluier over hun debuut opgetild. Over een maand kunnen we The Free Nationals in zijn geheel beluisteren.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patrick Paige II – “Whisper (Want My Luv)” (feat. Steve Lacy, Allen Love & Durand Bernarr)

Patrick Paige II is misschien niet de meest klinkende naam, maar als we zeggen dat hij de bassist is van The Internet,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Syd - "Missing Out"

Syd leerden we in 2008 kennen als lid van het gestoorde hiphop collectief Odd Future, waar onder andere ook Tyler, the Creator,…
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.