Nieuwe singles

Zeven tips voor een geslaagd FiftyFifty Lab 2019!

Deze week vindt voor het eerst het Brusselse showcase-event FiftyFifty Lab plaats. Maar liefst zes zalen worden twee dagen lang ingepalmd door talent uit binnen- en buitenland. FiftyFifty kennen we ondertussen als organisator van maandelijkse sessies in de C12, waar sterren zoals Angèle, blackwave., Mahalia en Tamino ontdekt werden. Voor hun eigenste FiftyFifty Lab deden ze beroep op heel wat gerenommeerde festivals die elk een talent afvaardigden dat ze een gouden toekomst voorspellen. Wij namen de line-up alvast even door en tippen zeven acts die je zeker niet mag missen!

Orions Belte (donderdag, AB Club, 19:45)

Een van de eerste acts die je op FiftyFifty Lab kan aanschouwen, is het Noorweegse trio Orions Belte. De groep maakt psychedelische blues, geïnspireerd door Nigeriaanse rock uit de jaren zeventig, en die omschrijving klinkt even fascinerend als de muziek zelf. Vorig jaar brachten ze een meer dan geslaagd debuutalbum uit, waarop ze ons op een spannende en eclectische trip meenamen, die ook live de moeite zou zijn. Orions Belte werd trouwens geprogrammeerd door het gerenommeerde Øyafestivalen, een must-see met andere woorden.

MorMor (donderdag, AB Club, 20:50)

MorMor speelde eind april reeds een concert in de Club van de Ancienne Belgique, maar keert in het kader van het Brusselse showcasefestival met veel plezier nog eens terug. De Canadees was lange tijd een geheime tip, maar ondertussen weet hij toch al meer dan een miljoen mensen maandelijks te boeien op Spotify. Zijn eigenwijze popmuziek doordrenkt hij graag in een mooi laagje melancholie, zoals hij dat ook al op zijn vorige ep Some Place Else deed. Nieuw materiaal is onderweg, dus de kans is groot dat we heel wat nieuwe nummers te horen zullen krijgen.

Susobrino (donderdag, Bonnefooi, 20:15)

Susobrino groeide het afgelopen jaar uit tot een favoriet in de elektronische wereld. Met zijn wereldse klanken en subliem percussiespel kroont hij zich op elk festival tot een van de hoogtepunten. Afgelopen zomer was hij onder andere op Dour en Pukkelpop te zien, en hij draait regelmatig setjes voor Kiosk Radio in Brussel. De poulain van Lefto dook onlangs in de studio met Will Tura – misschien wel de verrassendste samenwerking van het jaar. In de Bonnefooi zal Susobrino nog eens zijn liveset brengen en daar kijken we nu al reikhalzend naar uit.

Harleighblu (vrijdag, 19:30, L’Archiduc)

Hiphopfans kunnen op FiftyFifty Lab terecht voor de spannendste nieuwkomers, en daar is de Britse Harleighblu misschien wel een van de fascinerendste van. Samen met de producer Bluestaeb bracht ze in oktober haar nieuwste propject She uit, en daarop staan redelijk wat parels. Haar soulvolle stem in combinatie met een oldskool beat is een gouden formule, die we maar moeilijk kunnen weerstaan. De gekende Britse radiodJ MistaJam is al fan, en op vrijdag zal ze er ongetwijfeld ook een heleboel bijkrijgen in België.

SCALPING (vrijdag, 21:00, AB Club)

Als je als band getipt wordt door het Nederlandse festival Best Kept Secret, dan weet je dat je goed bezig bent. Over de groep uit Bristol zal de komende maanden nog veel geschreven en gepraat worden. Met hun technopunk schopten ze het al tot op de line-up van Eurosonic, het bekendste showcasefestival van Europa. Onlangs mochten ze nog het voorprogramma verzorgen van de veelgeprezen groep black midi. De Britten hebben de wind in de zeilen, en deze vrijdag zullen ze met hun Belgische debuut hun opmars verderzetten.

Kobo (vrijdag, 21:15, FFormaTT)

Kobo behoort tot de grootste namen op de line-up. Hij wordt door velen omschreven als een van de beste nieuwe acts in de Franstalige hiphopwereld. De Belg met Congolese roots staat getekend bij Polydor in Frankrijk en baande zich heel snel een weg naar de top. Zijn debuut Période d’essai heeft na vijf maanden al ruim zes miljoen streams op de teller, een sterke prestatie voor iemand die pas in 2016 aan de oppervlakte is gekomen. Op zijn eerste grote tour door Frankrijk, Zwitserland en België houdt hij deze vrijdag nog eens halt in zijn thuisstad Brussel om er de FFormaTT helemaal naar de flarden te rappen. Dit mag je gewoon niet missen.

Pongo (vrijdag, 22:15, La Madeleine)

Het eerste FiftyFifty Lab kan je kleurrijk en feestelijk afsluiten op de muziek van PONGO. De Portugese met Angolese roots werkte in haar begindagen nog samen met Buraka Som Sistema en maakte daarna ook als Pongo Love heel wat furore. Sinds kort staat ze echter als PONGO op de bühne en drijft ze met haar kuduro vol dubby afrobeats de temperaturen de hoogte in. “Kuzola” en “Chora” zullen de heupen ongetwijfeld los krijgen en bijgevolg het weekend goed inzetten.

Voor meer info en tickets kan je terecht op de officiële website van het festival.

1987 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

MorMor @ Botanique (Rotonde): Richting de hemel

MorMor is een man die het liefst van al in zijn eentje in een kamer zit en aan muziek werkt. Heel af…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 1): Beuken zonder veel poespas

De traditionele afsluiter van de festivalzomer is nog steeds Leffingeleuren. Het festival in het pittoreske Leffinge mocht in het derde weekend van…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.