Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 – “KINGDOM”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er is een nieuwe FEVER op komst. De Amerikaanse groep FEVER 333 vormde in 2017 en evolueerde al snel tot de nieuwkomers in het rockgenre van de afgelopen twee jaar. Echt nieuwkomers zijn de drie van The FEVER 333 nu ook weer niet, want de leden waren ervoor al in heel wat bekende groepen actief. Frontman Jason Butler was namelijk ook de frontman van Letlive en drummer Aric Improta verdiende al zijn strepen bij Night Verses. Met FEVER 333 keerden ze nu door de grote poort terug en speelden ze al heel wat festivals en zalen over de hele wereld plat met hun maatschappijkritische racpcore. Hun debuut STRENGTH IN NUMB333RS brachten ze in het begin van dit jaar uit, maar het lijkt er met de release van hun nieuwe single “Kingdom” op dat er een nieuwe FEVER aan zit te komen.

Op “KINGDOM” laten Jason Butler en co. er geen gras over groeien, ze zijn weer op dreef en laten hun woede alweer volledig uit. In het begin waagt de groep zich opnieuw aan de hiphopkant, terwijl ze tijdens het refrein nog eens kunnen schitteren met de betere metalpunk. De bombast vliegt ons om de oren en geeft ons nu al heel veel goesting om een gigantische moshpit te starten. Frontman Jason Butler schreeuwt het meerdere keren uit en weet zijn ontevredenheid (‘We building castles, while the world falls down’) nog eens goed te katalyseren in een nummer. FEVER 333 zou in de komende jaren zeker kunnen uitgroeien tot een headliner, zo bewijzen ze nog maar eens op “KINGDOM”.

Op zondag 10 november spelen de Amerikanen in een al ruim op voorhand uitverkochte Zappa in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 november 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief